Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Dukle stačil k vítězství jediný gól, prodloužení s Třincem rozhodl Anděl

Celých šedesát minut základní hrací doby nebyl k vidění jediný gól. Zápas Dukly Jihlava a Třince ve 29. kole hokejové extraligy tak nakonec v prodloužení rozhodl domácí Lukáš Anděl, který tak domácímu týmu přisoudil dva body. Tým z Vysočiny už není v tabulce poslední, je o skóre před Litvínovem.

Vstup do zápasu se lépe povedl Třinci, měl lepší pohyb a dokázal si vypracovat šance. Jako první zahrozil Mikulík, ještě větší příležitost promarnil O. Kovařčík, který po faulu na svoji osobu neproměnil trestně střílení. Na druhé straně střílel Zeman. Když si domácí Volden poradil s dalšími závary Slezanů, šlo se do kabiny za stavu 0:0.

Ten mohl prolomit opět Zeman, ale ve výborné pozici netrefil skákavý kotouč. V další šanci zasáhl proti Divišovi třinecký Hruban. Předcházela tomu akce na opačné straně kluziště, kdy ve vyložené šanci sjel puk z čepele O: Kovařčíkovi. 

Uprutná bitva pokračovala i ve třetím dějství, ve kterém zajímavé možnosti počítala hlavně Dukla. Nejprve neuspěl Zeman, poté Skořepa tečoval nad. Do vedení domcí nedostal ani Žálčík, který po pěkné přihrávce zpoza branky rovněž přestřelil. Vzrušení přinesly poslední dvě minuty. V přesilovce Třince zastavil únik Semana Hruban a na druhé straně skočil Rákosovi do střely obětavý Hubáček.

Vítěze doposud bezbrankového zápasu pak muselo rozluštit prodloužení. Do výborné pozice se dostal Zeman, ale síť rozvlnil až jeho spoluhráč Lukáš Anděl. Ten využil chybného střídání hostů a tváří v tvář třineskému gólmanovi mířil přesně nad vyrážečku.

Díky tomuto gólu se Dukla odpoutala z poslední příčky tabulky. Momentálně je o skóre patnáctá, na čtrnáctý Chomutov ztrácí jeden bod a má zápas k dobru.   

HC Dukla Jihlava - HC Oceláři Třinec 1:0 po prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 62. Anděl.

Rozhodčí: Hejduk, Pešina – Jindra, Rampír. Diváci: 4 017.

HC Dukla Jihlava: Volden (Škarek) – de la Rose, Suchánek, Stříteský, Šidlík, Kajínek, Ulrych, J. Zdráhal – Rys, Skořepa (A), Jiránek – Čachotský (C), Zeman, Dostálek – Žálčík, M. Hlinka, Anděl – F. Seman, R. Hubáček, Diviš (A).

HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – M. Doudera, Krajíček (C), Linhart, D. Musil, Adámek, L. Kovář, Jank – Martin Růžička (A), Marcinko, Rákos – Cienciala, Mikulík, Dravecký – Petružálek, Polanský, Adamský (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky HC Oceláři Třinec, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, Extraliga ledního hokeje, FC Vysočina Jihlava, HC Verva Litvínov, Piráti Chomutov, Martin Růžička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukle stačil k vítězství jediný gól, prodloužení s Třincem rozhodl Anděl | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.