Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Další pohyby v kádru. Dres Dukly oblékne Kanaďan Zach Hamill, naopak Radovan Puliš nepřijde

Vedení Dukly nadále aktualizuje soupisku A-týmu, aby byl konkurenceschopný v nejvyšší české soutěži. Nejnovějším úlovkem je Kanaďan ze zkušenostmi z NHL Zach Hamill. Klub naopak rozvázal smlouvu s Radovanem Pulišem, který se dlouhodobě potýká se zdravotními komplikacemi.

Do kádru nováčka Tisport extraligy ledního hokeje tak přichází během jednoho měsíce druhý kanadský hokejista. Po Waceym Rabbitovi je to Robert Zachary (Zach) Hamill. Ten byl vybrán Bostonem Bruins jako osmička draftu NHL v roce 2007. Devětadvacetiletý hráč nakonec v nejslavnější a nejlepší hokejové soutěže světa odehrál 20 zápasů, naposledy nastupoval za norský Lorenskog, kde byl nejproduktivnějším hráčem týmu. 

„Nebylo to jednoduché. Za transferem stojí hodiny jednání a návrhů. Současný tým nechtěl Zacha uvolnit. První transfer zamítl. Teď už ale věřím, že se to dotáhne do konce. Jednání jsou uzavřená, o nový transfer je zažádáno. Hráč se dneska vydává na cestu k nám,“ popisuje šéf Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Dres Dukly Jihlava naopak neoblékne Radovan Puliš. Slovenský útočník se zkušenostmi z národního týmu a KHL prožívá hodně krušný rok. Kvůli velkým problémům s kolenem (operace), které si přivodil před podpisem smlouvy s Duklou, zmeškal celou dosavadní část letošní sezony. K jihlavskému týmu se měl připojit 4. prosince 2017, ale naneštěstí se opět zranil a byl hospitalizován s vnitřním krvácením. 

„Má velkou smůlu. My jsme ale museli reagovat. Rozhodli jsme se již déle nečekat a navrhnout ukončení smlouvy. Byla to situace nevýhodná i pro hráče. Jelikož zranění bylo z doby před podpisem smlouvy, neplnili jsme žádné finanční závazky a Rado přitom byl vázán smlouvou u nás,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, Zach Hamill, Radovan Puliš, National Hockey League, Bedřich Ščerban, Boston Bruins, Extraliga ledního hokeje, Robert B. Zachary, Kontinentální hokejová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další pohyby v kádru. Dres Dukly oblékne Kanaďan Zach Hamill, naopak Radovan Puliš nepřijde | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.