Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Tři góly ve třetí třetině nasměrovaly Duklu k další výhře

Dukla Jihlava dokázala přidat jedenácté vítězství za sebou! Tentokrát si doma na Horáckém zimní stadionu vyšlápla na Ústí nad Labem, které porazila 4:1. První dvě třetiny byly poměrně vyrovnané, ale tři góly ve třetí třetině určily, že všechny body zůstanou na Vysočině. Vzhledem k ostatním výsledkům první ligy se odstup první Jihlavy od jejích pronásledovatelů nezměnil.

První třetiny se odehrála ve svižném tempu a diváci se nemohli nudit. Jako první se do šance dostal jihlavský Březina, ale Soukupovu branku těsně minul. Následně si na druhé straně nebezpečně do šance sjížděl Pohl, ale jeho střele se včas postavily Škarkovy betony. Poté se začaly množit příležitosti Dukly. Šikovně si navedl puk do středu útočného pásma, ale Soukupa trefil pouze do plastronu. Následně se ocitl tváří v tvář ústeckému brankáři Diviš, ovšem úspěšný nebyl stejně jako o moment později Gríger, který přestřelil. Soukup byl úspěšný i při dalším blafáku domácích. Nepříjemnou situaci musel řešit i Škarek, ale nakonec si se skrytou střelou Kloze dokázal poradit.

Nástup do druhé třetiny se lépe vyvedl Ústí. Hned v jejím úvodu nebezpečně, ale těsně mimo pálil Křivohlávek, krátce na to měl Dalecký snahu došťourat puk do branky zpod Škarka, ale zatím bez úspěchu.Lépe se hostům vedlo na začátku 31. minuty zápasu. To Smetana vypálil od modré, jihlavský brankář puk vyrazil přímo před dorážejícího Jiřího Kuchlera, který ho zametl do prázdné branky. S konsternovanými Jihlavany mohlo být ještě hůř, ale Škarek si poradil s pokusy Pohla a následně i Roubíka. Domácí přesto přispěchali s rychlou odpovědí, Grebenyuk vyslal do útoku Jakuba Fleka a ten utěšenou střelou z úhlu propálil Soukupa - 1:1. Do konce druhé třetiny ještě dvakrát nabíjel svým spoluhráčům ústecký Roubík, skóre se mělo měnit až ve třetím dějství.

Ano a hned z první vážnější situace zahřmělo. Do obranného pásma soupeře vpadl Jergl a jeho milimetrový pas zužitkoval Michal Důras, který ve 46. minutě dokázal zvednout puk nad Soukupovy chrániče. Svůj třetí gól vstřelila Dukla o necelé dvě minuty později. Při přesilovce vybídl Parýzek Richarda Diviše, jehož pokus z otočky asi brankář příliš nečekal - 3:1. Jenže místo aby hosté vyvinuli snahu o snížení, museli se otáčet hlavně v obraně, protože nabuzená Dukla neštřila ofenzivními nápady. Březina a poté Harkabus stříleli mimo, ač jejich pozice byly více než slibné. Stav utkání se ale přece jen ještě jednou měnil - v poslední minutě z kruhu vypálil Vojtěch Zadražil a od vyrážečky gólmana si puk našel cestu do síťky.

HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústí nad Labem 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Branky: 33. Flek, 46. Důras, 48. Diviš, 60. Zadražil – 31. Kuchler.

 

Foto Josef Plechatý, www.hcdukla.cz

Štítky FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava, FK Ústí nad Labem, Michal Důras, HC Slovan Ústí nad Labem, Jakub Flek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři góly ve třetí třetině nasměrovaly Duklu k další výhře | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.