Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

První výhra zvenku! Jihlavská Dukla uspěla ve Zlíně po samostatných nájezdech

Až v dohrávce osmnáctého kola hokejové extraligy Dukla Jihlava poznala, co to znamená vyhrát na kluzišti soupeře. Díky úspěšnému nájezdu Tomáše Kubalíka veze zpět na Vysočinu dva body za vítězství 2:1 ve Zlíně. Znamená to také posun vzhůru v extrémně vyrovnané tabulce, aktuálně Dukle patří jedenácté místo.

Dukle se ve Zlíně první třetina herně vydařila, domácí předčila v rychlosti a bojovnosti, ale branku vstřelit nedokázala. Blízko k tomu měl dvakrát Čachotský nebo Diviš, ve všech případech se ale zaskvěl Kašík. Za Zlín zahrozil v úvodu Šťastný místo zakončení ale nakonece jen posunul jihlavskou branku.

Do hry se dostali Berani více ve druhém dějství, pomohla jim k tomu i přesilovka. V největší šanci druhé třetiny zblokovala v klíčové chvíli hostující obrana hůl Šťastnému, takže jeho pokus putoval mimo tři Šakrkovy tyče.

Do vedení mohl Duklu poslat Zeman, poskakující puk ale do sítě neusměrnil. Na druhé straně ránu Robertse Bukartse zastavila až horní tyčka. První gól padl ve 49. minutě, kdy se Tomáš Čachotský uvolnil přes beka a zkušeně zakončil do horní poloviny Kašíkovy klece - 0:1. Ovšem hned za minutu bylo srovnáno, na vyraženou střelu Bukartse si počkal David Šťastný a do odkryté branky neměl problém. 

Do konce regulérního hracího času mohl rozhodnout na domácí straně Honejsek, na straně druhé v samotném závěru Čachotský, avšak neúspěšně, zápas tak dospěl do prodloužení. Ani v něm nedošlo k rozuzlení zápletky, a tak Dukle první výhru z venkovního hřiště přisoudil Tomáš Kubalík, který se stal jediným úspěšným exekutorem trestného střílení.

Aukro Berani Zlín - HC Dukla Jihlava 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 50. Šťastný (Roberts Bukarts) – 49. Čachotský (Ulrych), rozh. náj. T. Kubalík.

Aukro Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Matějíček, Žižka, Petran, Řezníček – Roberts Bukarts, Honejsek, Šťastný – O. Veselý, Fořt, Okál – Kubiš, P. Sedláček, J. Ondráček – Klhůfek, Fryšara, Popelka.

HC Dukla Jihlava: Škarek (Volden) – de la Rose, Suchánek, Šidlík, Ulrych, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Váňa – T. Kubalík, Skořepa, Jiránek – Čachotský, F. Seman, Zeman – Žálčík, M. Hlinka, Anděl – Diviš, R. Hubáček, Rys.

 

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky FK Dukla Praha, FC Fastav Zlín, Tomáš Kubalík, HC Dukla Jihlava, Extraliga ledního hokeje, FC Vysočina Jihlava, PSG Zlín, Roberts Bukarts, David Šťastný, trestné střílení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První výhra zvenku! Jihlavská Dukla uspěla ve Zlíně po samostatných nájezdech | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.