Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Bod z ledu vedoucího týmu. Jihlava prohrála v Plzni až po prodloužení

V 9. kole hokejové extraligy zavítala Dukla Jihlava na led vedoucí Plzně a předvedla sympatický výkon. Přestože neměla daleko k vítězství v základní části, utkání dospělo do prodloužení, které pro domácí rozhodl obránce Moravčík.

Plzeň byla velkým favoritem utkání a během první třetiny byla střelecky aktivnější. Větší příležitosti si přichystala až do závěrečné pětiminutovky. Jonesova sražená střela skončila mimo, Kubalíka ve velké šanci vychytal Škarek. Chviličku poté nebezpečně tečoval puk Indrák, pak ještě dvakrát zahrozil kanonýr Kubalík, ale jihlavský brankář se opět blýskl dobrými zákroky.

A hned v první minutě druhé třetiny se mohla Dukla radovat. Seman šikovně uvolnil Tomáše Čachotského, který si zblízka vychutnal Svobodu. Vedení ale červenožlutým vydrželo jen minutu. Indrák tvrdě vystřelil a Škarkem vyražený puk zasunul do za brankovou čáru všudybyl Dominik Kubalík. 

Velké šance si oba týmy nechaly zas až do třetí třetiny. Čachotský nabíjel Semanovi, ten ale před Svobodou promáchl. Mimo pak střílel jeho spoluhráč Skořepa. Za domácí se do zakončení tlačil Kracík, s jeho a následným Strakovým pokusem si ale Škarek poradil. Poté počítala šance Jihlava. Svobodu nechal vyniknout nejprve Jiránek, potom Suchánek. Velkou šanci spálil i Hubáček. Když pak Dukla přežila závěrečný tlak Plzně, šlo utkání do prodloužení.

V něm byli domácí lepší. Stach nejpve nedokázal přehodit Škarkův beton, následně si na něm vylámal zuby i Moravčík. Další minisouboj však už vyzněl lépe pro plzeňského beka - po Stachově přisunutí Moravčík vymetl všechny pavouky v jihlavské brance - 2:1.

HC Škoda Plzeň - HC Dukla Jihlava 2:1 po prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 22. D. Kubalík (Indrák, Stach), 64. Moravčík (D. Kubalík, Stach) – 21. Čachotský (Rys, F. Seman).

Rozhodčí: Šír, Lacina – Brejcha, Zavřel. Diváci: 6 721.

Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, Jones, D. Sklenička, P. Kadlec (C), Pulpán, Čerešňák – Kindl, Mertl, Gulaš (A) – D. Kubalík, Stach, Indrák (A) – Schleiss, Kracík, Straka – Hollweg, Preisinger, Vracovský.

Jihlava: Škarek (Volden) – Suchánek, de la Rose, Půža, Šidlík, Ulrych, Bryhnisveen, Váňa – Jiránek, Skořepa (A), T. Kubalík – Rys, F. Seman (A), Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Protasenja, R. Hubáček, Macík.

  

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky FC Viktoria Plzeň, FC Vysočina Jihlava, Dominik Kubalík, HC Dukla Jihlava, Extraliga ledního hokeje, FK Dukla Praha, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bod z ledu vedoucího týmu. Jihlava prohrála v Plzni až po prodloužení | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.