Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Tři body zůstávají doma! Dukla v závěru obrátila duel proti Vítkovicím

Dukla Jihlava znovu slaví tříbodové vítězství na domácím ledě. Po heroickém závěru v utkání proti Zlínu se podobný scénář odehrál i v pátek v 8. kole hokejové extraligy. Třemi brankami v poslední třetině Jihlava otočila duel proti Vítkovicím a vyhrála 4:2.

Dukle se první třetina herně vydařila. Aktivní hrou narušovala rozehrávku Vítkovic a byla nebezpečná i v útočném pásmu. Opravdu výrazné šanci si však připravila v závěrečné pětiminutovce. Nad mířil Čachotský, Andělův pokus zastavil Bartošák v brance hostí. Ten se blýskl i při střele Hubáčka, na kterého o chvíli později navázal Macík, který těsně minul.

Nápor Dukly se podařilo zužitkovat až ve druhé třetině. Šikovný Žálčíkův manévr si ještě vítkovicý brankář pohlídal, ale ve 25. minutě se už za Bartošákem červené světlo rozsvítilo. To když Michal Hlinka projel celé hřiště a jen těsně za modrou se odhodlal ke střele, která přesně zapadla do horního rohu branky - 1:0.

Konec druhého dějství však patřil hostům. Ve 37. minutě Škarek napoprvé vychytal Stránského, ten však vrátil puk do brankoviště, kde čekala snadná práce na Rostislava Olesze. Stejný hráč se prosadil ještě v poslední minutě, když tečoval Květoňovu ránu od modré čáry během přesilové hry, nařízené za diskutabilní zákrok hráče Dukly.   

Do první velké příležitosti třetí třetiny se dostal domácí Kubalík, ale puk na poslední chvíli do branky nedotlačil. Hodně blízko ke vstřelení druhé branky byli domácí během přesilovky, avšak Jiránkův pokus se štěstím pokryl Bartošák, poté se kotouč otřel o vítkovickou tyč. Výbuch červenožluté radosti tak nastal až ve 48. minutě, kdy Suchánkovu opakovanou střelu zvedl nad brankářův beton Josef Skořepa - 2:2. 

Vítkovice také síť rozvlnily, avšak branka nebyla uznána pro postavení v brankovišti. A tak Dukla hrozila dál, ale Anděl a hlavně Ulrych nechali vyniknout maskovaného muže. Doslova extáze ale vypukla dvě minuty před koncem, když při hře čtyři na čtyři Žálčík přenechal Filipu Semanovi, který střílel přesně nad Barotšákovo rameno! Tři body pro domácí potvrdil v poslední minutě Radek Hubáček do prázdné branky.

HC Dukla Jihlava - HC Vítkovice Ridera 4:2 (0:0, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 25. Hlinka, 48. J. Skořepa (Suchánek), 58. F. Seman (Žálčík), 60. R. Hubáček (Jiránek, Bryhnisveen) – 37. Olesz (Š. Stránský), 40. Olesz (D. Květoň).

Rozhodčí: Pražák, Souček – Flegl, Polonyi. Diváci: 3944.

Jihlava: Škarek (Volden) – Suchánek, E. de la Rose, Půža, Šidlík, Ulrych, Bryhnisveen, Váňa – Jiránek, J. Skořepa (A), Macík – Rys, Čachotský (C), T. Kubalík – Anděl, Hlinka, Žálčík – F. Seman (A), R. Hubáček, Protasenja.

Vítkovice: Bartošák (Dolejš) – Baranka, Hrbas, Klok, Sloboda (A), Výtisk (A), Trška, Puzič – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Olesz (C), Lev, Dej – Kucsera, Š. Stránský, Szturc – Kurovský, Kolouch, P. Zdráhal.

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky MFK Vítkovice, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava, FC Fastav Zlín, Extraliga ledního hokeje, Michal Hlinka, Josef Skořepa, HC Vítkovice Ridera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři body zůstávají doma! Dukla v závěru obrátila duel proti Vítkovicím | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.