Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Do Dukly Jihlava přestupuje první posila do útoku, roční smlouvu podepsal Lukáš Žálčík

Doposud doplňovali kádr extraligové Dukly Jihlava zejména obranní hráči. Ve středu večer oznámil hokejový klub z Vysočiny i akvizici do útočné formace. Lukáš Žálčík má kromě produktivních prvoligových sezón i zkušenosti z extraligy.

Lukáš Žálčík je odchovancem Šumperka, kde také nakoukl do velkého hokeje, ale poté se přesunul do Prahy. V dresu Sparty odehrál více jak šedesát extraligových zápasů a zapsal také první gól v české nejvyšší soutěži. V posledních čtyřech prvoligových sezonách vždy nastřílel více jak sedmnáct gólů. To vše stihl do svých současných šestadvaceti let. Nyní bude působit v dresu Dukly Jihlava, které se upsal na rok s dvouletou opcí.

Loňský ročník začínal šestadvacetiletý útočník v Českých Budějovicích, ale na ledě nedostával tolik prostoru a během 18 utkání vstřelil pouze tři branky. Zamířil tak do Prostějova a po změně působiště pořádně ožil. Za Jestřáby, jenž zkraje sezony patřili k černým koňům soutěže a postupně se trápili, aby se sotva dostali do předkola play-off, nastřílel ve 32 zápasech 14 gólů a přidal dalších 13 asistencí. Nyní už bude mířit do černého v červenožlutých barvách jihlavské Dukly. 

Foto www.hcmotor.cz | Zdroj www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, AC Sparta Praha, Salith Šumperk, SK Dynamo České Budějovice, 1. SK Prostějov, FK Dukla Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Dukly Jihlava přestupuje první posila do útoku, roční smlouvu podepsal Lukáš Žálčík | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.