Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejisté Dukly na lídra nestačili. S Porubou po boji prohráli 3:1

K utkání 35. kola hokejové Chance ligy odcestovala jihlavská Dukla tentokrát do Kravař k utkání proti Porubě, která celou soutěž s velkým náskokem vede. Ve vyrovnaném utkání své šance jihlavští hokejisté nevyužili, a na Vysočinu se tak vracení bez bodu.

Dukla nevstupovala do utkání se suverénem letošní sezony s dobrými vyhlídkami. Na ledě ostravské Poruby od roku 2022 ještě nevyhrála a celkově má Jihlava špatnou bilanci zisku bodů venku, kdy body z venku přiveze většinou jen se soupeři, kteří jsou níže v tabulce.

A úvod utkání potvrdil papírové předpoklady. Hned v šesté minutě se domácí ujali vedení. Hra se poté ovšem vyrovnala a své šance měla i Jihlava. Na další branku se pak čekalo až do třetí třetiny. Přitom Dukla měla na přelomu druhé a třetí třetiny k dispozici pětiminutovou přesilovku. K očekávané výhodě se při pozápasovém hodnocení vrátil i trenér Karel Nekvasil. „Klukům nemůžeme nic vyčíst, ale přesilovky nás prostě sráží dolů. 5 na 5 umíme hrát parádně, když ale přijde výhoda, honíme to tam a spíš jsou na nás šance,“ shrnul slabinu jihlavských Karel Nekvasil. Po ubránění dlouhého oslabení se domácí uklidnili druhou brankou.

Zápas ještě v 52. minutě zdramatizoval bek Jan Strejček. Ale při závěrečné power-play podpořené navíc opět přesilovkou, Jihlavané inkasovali potřetí, a Poruba tak uspěla posedmé v řadě.

HC RT TORAX Poruba 2011 - HC Dukla Jihlava 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Doudera (Vachovec), 43. Střondala, 60. O. Šedivý (P. Mrázek) – 52. Strejček (Čachotský)

Rozhodčí: Kubičík, Rapák - Vašíček, Tvrdý. Diváci: 537.

HC RT TORAX Poruba 2011: O. Bláha – A. Sedlák, Doudera, Lemcke, Klimíček, Gutwald, J. Stehlík, Voráček – Tvrdoň, Střondala (A), Christov – Razgals, Honejsek, Berisha – Klímek, Vachovec (A), Gřeš – P. Mrázek, Krenželok (C), O. Šedivý.

HC Dukla Jihlava: Maláč – Bilčík, Strejček, Dundáček, D. Kolář (A), L. Mareš, Ozols, Koštoval – Čachotský (C), Pořízek, Cachnín – Harkabus (A), T. Havránek, Jelínek – Štefančík, D. Bartoš, V. Brož – Toman.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky hokej, zápas, report, Dukla, Jihlava, Poruba

Hokejisté Dukly na lídra nestačili. S Porubou po boji prohráli 3:1 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.