Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Obrat nastartovaly góly v oslabení, Dukla proti Prostějovu vydolovala dva body za výhru v prodloužení

Z povánočního duelu s Prostějovem Dukla nakonec vydolovala dva body. Navzdory tomu, že rychle prohrávala o dvě branky, dokázala během druhé třetiny srovnat v oslabeních, aby ve svůj prospěch rozhodla zápas v prodloužení v poměru 3:2. Jihlava i nadále drží osmou příčku Chance ligy.

Úvod zápasu Dukle vůbec nevyšel, jelikož už v 5. minutě proti Prostějovu prohrávala 0:2. Nejprve přesně z mezikruží pálil Poledna, o 50 sekund později pak přesilovku nadvakrát využil Illéš. Jihlava se snažila, šance měla, gólově odpovědět se jí ale povedlo až po polovině zápasu.

Místo aby Hanáci útočili na zvýšení náskoku, v početní přesile inkasovali, to když Kuprijanov připravil střeleckou pozici Bilčíkovi - 1:2. Minutu a půl před odchodem do kabin proměnil únik, taktéž v oslabení, bekhendovou kličkou Havránek.

Na konci třetí třetiny mohli hosté rozhodnout, proti byla ale Beran v brance domácích. V následném prodloužení měla už více šancí Dukla, v 63. minutě rozradostnil více než tisícovku diváků hezkou individuální akci Jelínek - 3:2.

HC Dukla Jihlava - LHK Jestřábi Prostějov 3:2 po prodl. (0:2, 2:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 32. Bilčík (Kuprijanov, Havránek), 39. Havránek (Harkabus), 63. Jelínek (Dundáček, Pořízek) – 5. Poledna (Veselý, Jáchym), 5. Illéš (Doležal, Hanousek). 

Rozhodčí: Barek, Čáp – Dědek, Maňák. Diváci: 1 023.

Jihlava: Beran – Bilčík, Strejček, Dundáček, Kočí, Koštoval, Ozols, Chvátal – Čachotský (C), Bartoš, Cachnín – Harkabus (A), Havránek, Šik – Štefančík, Kuprijanov, Burkov – Brož, Pořízek, Jelínek.

Prostějov: Štipčák – Hanousek, Poledna, Drtil, Forman, Krejčí, Kubeš – Doležal, Hašek, Illéš – Jiránek (A), Jáchym, Veselý – Fronk, Račuk, Slanina (A) – Burian, Venkrbec (C), Ostřížek – Maruna

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Prostějov, první liga, hokej

Obrat nastartovaly góly v oslabení, Dukla proti Prostějovu vydolovala dva body za výhru v prodloužení | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.