Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dukla ovládla derby, Třebíč udolala po samostatných nájezdech

I třetí derby Vysočiny v této sezoně znovu nabídlo vyrovnaný průběh, remízový stav musely rozseknout až samostatné nájezdy. Bonusový bod si z Třebíče po konečném výsledku 2:3 odváží Dukla, která i nadále drží osmou příčku.

Do vedení mohli jít v úvodu domácí, Psota však proti Beranovi neproměnil samostatný nájezd,  jihlavský gólman se zaskvěl i proti Michálkovi. Nestačil až na švih Bořuty z mezikruží v 18. minutě. Za Jihlavu mohl odpovědět Štefančík, nastřelil však jen tyč. Červenožluté barvy tak rozjásal až Strejček, který si v 39. minutěnabruslil na Čachotského přihrávku a zblízka vyroval. 

Dukla skóroval i zkraje třetí periody. Pořízek vyžil velké chyby domácího Jekela, který vyklepal puk z lapačky před jihlavským útočníkem. Třebíč to však nepoložilo, přesnou ránou z kruhu v 50. minutě vyrovnal produktivní Dočekal. Do konce základní části i prodloužení už branka nepadla, přestože domácí byli rozhodnutí přece jen o něco blíž. V samostatných nájezdech pak svoje mistrovství ukázal hostující kapitán Čachotský.

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Dukla Jihlava 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0) 

Branky a nahrávky: 19. Bořuta (Dočekal), 50. Dočekal (Vodný) – 36. Strejček (Čachotský), 42. Pořízek, rozh. náj. Čachotský. 

Rozhodčí: Valenta, Hucl – Štofa, Malý. Diváci: 2202.

Třebíč: Jekel – Vodička, Bořuta, Stehlík, Štebih, Furch, Poizl – Psota, Bittner (C), Dočekal (A) – Ferda (A), Michálek, Vodný – Frömel, Kučera, Ondráček – Michalčuk, Matyáš Svoboda, Matěj Svoboda

Jihlava: Beran – Strejček, Bilčík, Kolář (A), Dundáček, Ozols, Koštoval, Kočí – Cachnín, Bartoš, Čachotský (C) – Šik, Havránek, Harkabus (A) – Burkov, Kuprijanov, Štefančík – Jelínek, Pořízek, Brož.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Třebíč, hokej, první liga

Dukla ovládla derby, Třebíč udolala po samostatných nájezdech | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.