Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavští hokejisté v Mostě nakonec uhájili těsnou výhru. Domů vezou tři body a druhé místo

Hokejové Dukle Jihlava se dlouhodobě v Mostě příliš nevede. Na to, že se Severočeši pohybují úplně na dně tabulky WSM ligy, tak v letošním prvním duelu zde Jihlava vyhrála až v prodloužení. Dukle tentokrát na vítězství stačila aktivita v první třetině, kdy vstřelila dvě branky. V poslední části hry sice Most snížil, ale při mostecké power play Jihlavské znovu uklidnil Skořepa.

Dukla byla od úvodu utkání lepším celkem a svou aktivitu přetavila ve vedení v deváté minutě díky křídlům své první formace. Dvojice Důras – Jergl se natlačila s pukem před branku, kde Důras našel dobře najetého Jergla, který ještě v rychlosti stačil udělat Pincovi bekhendový blafák.

Aktivita hostů pokračovala a po šancích Důrase a Protasenji se znovu zarařilo až v devatenácté minutě. A opět po akci křídel tentokát druhého jihlavského útoku. Březina se natlačil před branku, nahrál najíždějícímu Protasenjovi, který nadvakrát překonal mosteckého gólmana.

Ve druhém dějství Dukla hrála jenom to, co potřebovala, Most opětovně směrem dopředu nevymyslel téměř nic.

Z pasivity probral Duklu až zásah mosteckého Válka po výborné individuální akci Gerháta. Téměř hned následovaly tři šance Dukly, z nichž ale ani jedna neskončila brankou. Utkání tak definitivně zlomil Skořepa střelou do prázdné branky půl minuty před koncem utkání. 

Most byl sice v poslední třetině aktivnějším celkem, ale tři body dnes zaslouženě putují na Vysočinu. Dnešní výhrou Dukla Jihlava odpověděla na včerejší bodový zisk Kladna, a bere si tak zpět druhé místo v tabulce. 

HC Most - HC Dukla Jihlava  1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 47. Válek (Gerhát) – 9. Jergl (Důras), 19. Protasenja (Březina, F. Seman)

Rozhodčí: Luczków – Jílek, Šperl.  Diváci: 188.

Most: Pinc – K. Černý, Charousek, Drábek, Strejček, Hora, Šefl, Rulík – Kubinčák, Divíšek, Gerhát – Rod, Havlíček, R. Veselý – Smolka, J. Šimeček, Válek – Mical, Trübenekr, Komínek.

Jihlava: M. Svoboda – Kaláb, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Šidlík, Szathmáry, Dobrovolný – Důras, Skořepa, Jergl – Březina, F. Seman, Protasenja – Čachotský, Zeman, Diviš – Danišovský, Jícha, Stoklasa.

Foto www.hcmost.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, Most, Rytíři Kladno, HC Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava v Mostě nakonec uhájila výhru a posouvá se zpět na druhé místo

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.