Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Zápas v Havířově rozhodl jediný gól. Další výhru Dukly Jihlava vystřelil Adam Zeman

Na branky hodně chudé utkání bylo dnes k vidění na havířovském hokejovém stadionu. Hostům z Jihlavy stačil k tříbodovému importu jediný gól z hole Adama Zemana. Dukla se po třicátém kole díky zaváhání Kladna protáhla na druhou příčku prvoligové tabulky.

Havířov si první vážnou šanci připravil v přesilovce, ale Hubáček trefil Svobodovo rameno a Lenďák následně tyč. To . Dukla byla efektivnější - v 7. minutě si Čachotský vyměnil puk s Adamem Zemanem, který akci zakončil mimo dosah havířovského gólmana a vstřelil, jak se později ukázalo, jedinou branku sobotního utkání. Havířov byl stále aktivní, Douderově ráně chybělo jen trochu přesnosti a na pokus Maruny z mezikruží si počkal Svoboda.

Blízko k vyrovnání byl i Haas, který se po Kalusově střele snažil nadvakrát protlačit puk za záda jihlavského brankáře, leč neúspšně. V druhé části prostřední periody to pak bekhendem zkoušel Greš a dorážející Hubáček, ale i tentokrát bez gólového efektu. Podobné to bylo i v případě Hlinky, jehož střela prošla těsně vedle Svobodovy levé tyčky. Zdvojnásobit náskok Dukly mohl poté Zeman, ale domácí Laco ho vy vyložené příležitosti vychytal ramenem. 

Začátek třetí třetiny byl ve znamení několika přesilových her, ale až Szatmáryho jedovka od modré se dala považovat za nebezpečnou. Domácí s blížícím se závěrem utahovali ofenzívní šrouby, ale obranná činnost Dukly fungovala na výbornou. Po několikáté skrumáži před jihlavskou brankou mohl nakonec z brejku pečetit vítězství Seman, ale na Laca nevyzrál. Duklu to však příliš mrzet nemuselo, i jeden gól stačil ke střem bodům a posunu tabulkou na druhé místo.

AZ Havířov - HC Dukla Jihlava 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Zeman (Čachotský, Šidlík).

Rozhodčí: Přikryl, Koziol – Bryška, Adamec. Diváci: 2972

Havířov: M. Laco (Matoušek) – L. Doudera, Petran, Korím, Chroboček, Lenďák, D. Seman (C), Dudek – Kalus, Haas, Dvořáček – Gřeš, Hubáček, Maruna – Sztefek, Hlinka, Kanko – Pořízek, Bednář, Kotala.

Jihlava: M. Svoboda (Škarek) – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Szathmáry, Šidlík, Dobrovolný (C) – Jergl, F. Seman (A), Důras – Protasenja, Stoklasa, Březina – Diviš, Zeman, Čachotský (A) – Jícha, Danišovský.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky Adam Zeman, HC AZ Havířov 2010, HC Dukla Jihlava, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, SK Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas v Havířově rozhodl jediný gól. Další výhru Dukly Jihlava vystřelil Adam Zeman | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.