Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Velký úspěch jihlavského hokeje, Matouš Menšík byl nominován na juniorské mistrovství světa

Ocenění za skvělý závěr prvoligové sezóny a významného milníku své kariéry se dočkal útočník Dukly Matouš Menšík. Čerstvě devatenáctiletý odchovanec jihlavského klubu byl nominován na Mistrovství světa juniorů, které se letos odehraje netypicky v srpnu v Kanadě.

Juniorský šampionát byl z tradičního termínu na přelomu roku přeložen na srpen a to byla voda na mlýn pro jihlavského útočníka Matouše Menšíka. Vzhledem k tomu, s jakým přehledem a výkonností zvládl zejména prvoligové play-off a následnou baráž, neminula ho tak pozvánka na dva přípravné kempy před juniorským šampionátem.

Oběma prošel a zároveň byl nominován na čtyři přátelská utkání. Ve Finsku národní tým hrál dvakrát proti Švýcarsku (výhra 2:1, prohra 3:6), vyhrál nad Finy do 19 let 3:2 a poté v přestřelce padl s finskou dvacítkou 4:6. Do prvních třech zápasů nastoupil i Menšík, který se nakonec do vytoužené závěrečné nominaci na juniorský šampionát v Kanadě protlačil.

„Jsem rád, že jsem se do nominace dostal. Vždy je čest reprezentovat naší zemi, kor na takhle prestižním turnaji, kterým mistrovství světa juniorů je. Pojedeme do Kanady s tím, že budeme chtít urvat co nejlepší výsledek,“ řekl Matouš Menšík pro web Dukly Jihlava.

Mezi nominovanými je i obránce David Moravec, jenž v Dukle působil od žákovských kategorií do dorostu/juniorky a z Jihlavy odešel po sezoně 2018/2019 do Mladé Boleslavi. Od nového ročníku bude hrát kanadskou juniorskou soutěž Québec Major Junior Hockey League za Halifax. 

Český tým vstoupí do šampionátu 9. sprna soubojem se Slovenskem 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Markéta Křížová, hcdukla.cz

Štítky Matouš Menšík, Dukla Jihlava, mistrovství světa juniorů, nominace, lední hokej, mistrovství světa, Kanada, Finsko, Švýcarsko, HC Dukla Jihlava, David Moravec, Slovensko, Québec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velký úspěch jihlavského hokeje, Matouš Menšík byl nominován na juniorské mistrovství světa | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.