Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dohoda se blíží. V příštích dvou letech by měla Dukla hrát domácí zápasy v Pelhřimově

Hokejisté Dukly by své domácí zápasy v nadcházející sezoně první ligy měli hrát v Pelhřimově. Zimní stadion v Jihlavě čeká demolice a na jeho místě se začne stavět nová multifunkční aréna.

To, že se potvrzují původní předpoklady o dvouletém azylu v Pelhřimově, potvrzuje i jednatel Dukly Bedřich Ščerban. „Všechno k tomu směřuje,“ prozradil jednatel klubu serveru iSport.cz. Optimistický k této variantě byl už před barážovou sérií proti Kladnu. „Je zájem a vůle všech se omluvit,“ říkal před necelýma dvěma měsíci.

Dohodu s Pelhřimovem, kde se hraje krajská liga, musí ještě příští týden odsouhlasit tamní městská rada. Záložní variantou má pak být Jindřichův Hradec.

Město prodloužilo lhůtu pro přihlášky na stavbu nové arény, plánovaného harmonogramu se to nijak nedotkne

Měl to být konec března, nakonec to bude polovina dubna. Město Jihlava prodloužilo o 14 dní lhůtu pro odevzdání nabídek do výběrového řízení na stavbu multifunkční arény, harmonogram dalších předpokládaných kroků tím ale není nijak dotčen.

Na svém webu Dukla oznámila, že by v 30 kilometrů vzdáleném městě měla hrát i tři přípravné zápasy před startem druhé nejvyšší soutěže. Ke konci srpna vyzve tým z Vysočiny Tábor, Šumperk a rakouský Graz.

Demolice jihlavského stadionu z poloviny 50. let minulého století by podle dřívějších informací měla začít v červenci nebo v srpnu. Zadávací řízení na arénu s předpokládanou hodnotou okolo 1,3 miliardy korun bez DPH zahájilo město Jihlava v únoru.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mupe.cz

Štítky Sport, hokej, první, Jihlava, Pelhřimov, HC Dukla Jihlava, Rytíři Kladno, Bedřich Ščerban, Salith Šumperk, Jindřichův Hradec, Štýrský Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dohoda se blíží. V příštích dvou letech by měla Dukla hrát domácí zápasy v Pelhřimově | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.