Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dukla do prvoligového finále vstoupila pravou nohou, ve Vsetíně vyhrála 2:4

Lepší vstup do finálové série si Dukla nemohla přát. Na horkém vsetínském ledě totiž jihlavští hokejisté ani jednou neprohrávali a po konečném výsledku 2:4 si vytvořili příjemnější pozici pro další průběh série. Ta pokračuje již zítra dalším duelem na Valašsku.

Dukla šla v neděli poměrně rychle do vedení, v 6. minutě překvapil domácího brankáře z hranice kruhu Menšík. Hned poté mohl zvýšit Čachotský, ale hodně se musel činit i Žukov v brance Jihlavy. Ten poprvé inkasoval ve 29. minutě, když tlak Valachů korunoval střelou mezi betony Zeman. Hned o dvě minuty později si hosté vzali vedení zpět, když nikým neobtěžovaný Kachyňa zamířil přesně na zadní tyč.

K dalšímu vyrovnání došlo zkraje třetí třetiny, když si odražený puk našel Hořanský a zacílil do víka. Domácí se mohli dostat dokonce do vedení, ale Žukov se překonával. Zato Dukla předvedla mimořádnou produktivitu - ve 49. minutě vybídl Havránek Kowalczyka, který opět dostal do náskoku hosty. Ti svoji první výhru v sérii korunovali v předposlední minutě do prázdné branky zásluhou Čachotského.  

VHK Robe Vsetín - HC Dukla Jihlava 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 29. A. Zeman (R. Vlach), 44. Hořanský (D. Březina) – 6. Menšík (Chvátal, T. Havránek), 31. Kachyňa (Čachotský, Dundáček), 49. Kowalczyk (T. Havránek, Skořepa), 59. Čachotský

Rozhodčí: Zubzanda, Hucl – Jindra, Hnát. Diváci: 5030.

Vsetín: J. Málek (Gába) – Smetana, Ondračka, J. Říha, Jerofejevs, Hryciow, Š. Jenáček, J. Jenáček – Jonák (C), Venkrbec, Rob – R. Půček, Kucharczyk (A), A. Zeman – R. Vlach, Berger, Vítek – D. Březina, Hořanský.

Jihlava: Žukov (A. Wolf) – Bilčík, L. Mareš, Kowalczyk, Valenta, Kachyňa, Chvátal, Dundáček – Čachotský (A), Skořepa (C), T. Havránek – T. Harkabus (A), M. Zadražil, Helt – F. Seman, Menšík, Vítězslav Brož – Eliáš, M. Juda, P. Čermák.

Stav série: 0:1.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VHK Robe Vsetín

Štítky Dukla Jihlava, Vsetín, hokej, první líga, FK Dukla Praha, VHK Vsetín, Valašsko, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla do prvoligového finále vstoupila pravou nohou, ve Vsetíně vyhrála 2:4 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.