Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vstup do prvoligového semifinále se Dukle vydařil, Sokolov porazila v prodloužení 3:2

Ve vyrovnanou bitvu s dramatickým závěrem se proměnilo první semifinále mezi Jihlavou a Sokolovem. Šťastnější byla nakonec Dukla, která si po trefě Skořepy z prodloužení připsala výhru 3:2 a první bod v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy.

Jihlava se rychle dostala do vedení, ve 2. minutě Menšík obkroužil branku a předložil do vyložené pozice Brožovi. O necelou minutu bylo srovnáno, Pohlovo nahození z rou vyrazil Zhukov před Janduse a ten se nemýlil. Další branka padla až ve 29. minutě, když během přesilovky domácí Helt šikovně tečoval Kowalczykovu ránu od modré. Sokolov však vyrovnal i podruhé, ve 49. minutě taktéž z početní výhody, když si na od mantinelu odražený puk poškal Jurčík a skóroval do odkryté branky. Poslal tím utkání do prodloužení, ve kterém byli šťastnější domácí - v jeho 5. minutě našlápl Skořepa, Cichoň jeho střelu jen vyrazil a sám jihlavský kapitán si kotouč dojel a blafákem zasunul do sítě.

HC Dukla Jihlava - HC Baník Sokolov 3:2 po prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Vítězslav Brož (Menšík, F. Seman), 29. Helt (Kowalczyk, M. Zadražil), 65. Skořepa (Bilčík, T. Havránek) – 3. T. Jandus (J. Pohl, Kverka), 49. Jurčík (J. Pohl, Kverka).

Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Hnát, Dědek.

Jihlava: Žukov (Maláč) – Bilčík, L. Mareš, Kowalczyk, Valenta, Kachyňa, A. Dvořák, Chvátal – Čachotský (A), Skořepa (C), T. Havránek – T. Harkabus (A), M. Zadražil, Helt – F. Seman, Menšík, Vítězslav Brož – Cachnín, M. Juda, P. Čermák.

Sokolov: Cichoň (A. Beran) – J. Pohl, Radek Jeřábek, J. Novák, Kadeřávek, Vodička, Klejna, A. Rulík – J. Konečný, Kverka (A), D. Přibyl – Jurčík (A), Vrhel, Tomi – T. Jandus, Hašek, M. Sloboda – Vracovský, T. Rohan (C), V. Bílek.

Stav série: 1:0.

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Sokolov, první liga, hokej, FK Baník Sokolov, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, Joseph Pohl, semifinále, HC Dukla Jihlava, HC Baník Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vstup do prvoligového semifinále se Dukle vydařil, Sokolov porazila v prodloužení 3:2 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.