Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Velké finále začíná, Dukla vyzve Kladno. Pokud vyhrajeme, extraligu hrát budeme, zní z klubu

Otevírají se brány velkého prvoligového finále. Hokejistům Dukly "stačí" vyhrát čtyři zápasy k tomu, aby byli opět extraligoví. Série proti Kladnu začíná dneska podvečer na ledě soupeře. Pokud by jihlavský tým byl ve finále úspěšný, je vedení klubu připraveno do extraligy postoupit.

Celých deset dnů uplynulo od čtvrtého vítězství týmu HC Dukla Jihlava v semifinálové sérii se Vsetínem. Nyní je za dveřmi start finálové série, ve které vyzve Duklu soupeř asi z nejtěžších – Rytíři Kladno. Středočeši měli na regeneraci sil před finále stejný čas jako Dukla, na jejich hokejkách skončil v semifinále ambiciózní celek HC RT TORAX Poruba. Kladno totiž vyhrálo taktéž v nejkratším možném termínu 4:0 na zápasy.

Finálové série začíná první dvojicí zápasů na kladenském ČEZ stadionu. Oba zápasy, jak v sobotu 17. dubna, tak i v neděli 18. dubna 2021 začínají v 18 hodin. Bohužel i nadále se vinou současné pandemie koronaviru hrají zápasy bez diváků. Zápasy tak můžete tradičně sledovat psaným přenosem na webu onlajny.com a permanentkáře jistě potěší stálá možnost sledovat zápasy zdarma na hokejkaTV.

Po postupu Dukly Jihlava do finále play-off Chance Ligy se množí otázky z řad fanoušků a odborné hokejové veřejnosti, zda by Dukla v případě úspěšně zvládnutého finále hrála nejvyšší soutěž. Vítěz Chance Ligy má totiž právo účasti v Tipsport extralize ledního hokeje a pokud splní licenční podmínky, může extraligu hrát. A to je v souvislosti s plánovanou rekonstrukcí jihlavského stadionu možným otazníkem.

Jednatel Dukly Bedřich Ščerban se k tomuto tématu vyjádřil v tradičním slovu jednatele na webových stránkách klubu. „Tuto otázku dostávám často, i v mailech. Vůbec nechápu, jak někoho může napadnout ptát se mne, jestli bychom chtěli extraligu hrát. Pokud se nám podaří vyhrát čtyři zápasy finále a postoupit, tak příští rok budeme prostě extraligu hrát. Tak to bude,“ podává jasnou odpověď šéf Dukly. 

Bedřich Ščerban má připraveny alternativy, kde by se nejvyšší soutěž za předpokladu splnění licenčních podmínek hrála. „CZ LOKO Aréna splní licenční podmínky. Do doby, než se bude stadion bourat, můžeme hrát tady. Už máme vypracované varianty, kde bychom hráli po dobu bourání stadionu tak, abychom prošli licenčními podmínkami. Ve variantách chybí dodělat spousta práce a musíme komunikovat i se svazem. Varianty jsou na stole, ale je zatím předběžné o nich mluvit,“ nechce předbíhat odchovanec jihlavského hokeje, jenž ve své době úspěšně reprezentoval Českou republiku na mistrovství světa a olympijských hrách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Kladno, první liga, hokej, finále, HC Dukla Jihlava, Rytíři Kladno, 1. česká hokejová liga, Bedřich Ščerban, VHK Vsetín, HC RT Torax Poruba, pandemie covidu-19, olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velké finále začíná, Dukla vyzve Kladno. Pokud vyhrajeme, extraligu hrát budeme, zní z klubu | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.