Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dukla uspěla i ve Vsetíně, k prvoligovému finále už stačí jediná výhra

Zatímco ve čtvrtfinále se Dukla dlouho trápila, prvoligové semifinále se Vsetínem má zatím jednoznačný průběh. Na dvě domácí výhry dokázal jihlavský tým navázat i dnešním triumfem na Valašsku, kde vyhrál 2:1 po samostatných nájezdech. K postupu do finále stačí už jediná výhra.

Třetí zápas semifinálové série gólovou přestřelku nenabídl. V první třetině se do největších šancí dostali hosté, ale ani Zadražil, který trefil tyč, ani backhandem střílející Eliáš neuspěli. 

Hned zkraje druhé třetiny se ale síť rozvlnila, kdy po přihrávce Kucharczyka protlačil puk do jihlavské sítě Roman Vlach. Dukla s odpovědí nečekala dlouho, přečíslení tři na jednoho vyřešil Illéš přesnou ranou nad brankářovo rameno - 1:1. Valachům mohl vedení vrátit Půček, ale v samostatném nájezdu na Žukova nevyzrál.

Ve třetí třetině nepřekonal Málka Fronk a když nebyly využity ani další šance, přišlo na řadu prodloužení. V něm mohl hned dvakrát rozhodnout domácí Ondračka, na druhé straně mohl rozhodnout Zadražil. Rozulení přinesly až nájezdy. Za stavu 2:2 rozhodl zápas Tomáš Havránek přesnou střelou mezi betony. 

VHK ROBE Vsetín - HC Dukla Jihlava 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 23. R. Vlach (Kucharczyk) – 25. Illéš (T. Harkabus), rozh. náj. T. Havránek 

VHK ROBE Vsetín: Málek (Gába) – Ondračka, Smetana, Bartko, Š. Jenáček, Kudělka (C), Štach (A), J. Jenáček – Berger, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk (A), L. Bednář – Březina, Pechanec, Gorčík – Vítek, Přikryl, M. Lang.

HC Dukla Jihlava: Žukov (Jan Brož) – T. Černý (A), D. Kolář, Dundáček, Mareš, Bilčík, Strejček, Eliáš – T. Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský (C), Lichanec, T. Havránek – Mácha, M. Zadražil, Pekr – Čermák, Juda, Vítězslav Brož.

Rozhodčí: Čech, Cabák – Hanzlík, Komínek

Stav série: 0:3.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Vsetín, první liga, hokej, HC Dukla Jihlava, VHK Vsetín, finále, Valašsko, Roman Vlach, Tomáš Havránek, Jan Brož

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla uspěla i ve Vsetíně, k prvoligovému finále už stačí jediná výhra | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.