Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po vánoční pauze zase naostro. Dukla vybojovala tři body v Prostějově a je stále první

Po třech týdnech hokejisté Dukly nastoupili k mistrovskému zápasu a hned z toho byly tři body. Stalo se tak v rámci 18. kola na ledě Prostějova, kde Jihlavští zejména díky hattricku Matěje Pekra zvítězili 5:3 a potvrdili průběžné první místo prvoligové tabulky.

Nepříliš rozehraná Dukla však v úvodní třetině ztrácela, hned v první minutě se prosadil domácí Mrázek. Když pak svoji první brankou vyrovnal Matěj Pekr, za další dvě minuty už zase vedli Jestřábi po trefě Drtila.

Herní projev Jihlavy se od druhé třetiny změnil výrazně k lepšímu, svého soupeře dokázala přestřílet. Na skóre se to projevilo okolo poloviny utkání, kdy slepenými góly zajistili vedení červenožlutým (v tomto utkání však spíše bílým) Tomášové Jiránek a Chlubna. 

Hanáci ještě napnuli veškeré své síly a v poslední třetině vyrovali, ale střelec večera Matěj Pekr si své nejlepší kousky nechal na závěr. V rozmezí čtyř minut strhl tříbodový zisk na stranu Dukly, který znamenal bodovy import do tabulky v tomto kalendářním roce.  

LHK Jestřábi Prostějov - HC Dukla Jihlava 3:5 (2:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Mrázek (Bartoš, Vachutka), 12. Drtil (Vachutka), 46. Bartoš (Vachutka, Mrázek) – 10. Pekr (Poletín, Harkabus), 31. Jiránek (Illéš, Mácha), 33. Chlubna (Skořepa, Havránek), 52. Pekr (Havránek, Skořepa), 60. Pekr. 

Rozhodčí: Ondráček, Vrba - Kleprlík, Kučera.

Prostějov: Bláha – Matyáš, Hrdinka, Drtil, Piegl, Staněk, Pěnčík, Krejčí – Mrázek, Bartoš, Vachutka – Novák, Kaut, Komínek – Žálčík, Chlán, Hrníčko – Ouřada, Motloch, Jandus.

Jihlava: J. Brož – Krenželok, Eliáš, Černý, Strejček, Bilčík, Dvořák, Březák – Havránek, Skořepa, Illéš – Jiránek, Zadražil, Mácha – Harkabus, Poletín, Pekr – Čermák, Juda, Chlubna

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / HC Dukla JihlavaN

Štítky Dukla Jihlava, Prostějov, hokej, první liga, FK Dukla Praha, 1. SK Prostějov, Matěj Pekr, FC Vysočina Jihlava, LHK Jestřábi Prostějov, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po vánoční pauze zase naostro. Dukla vybojovala tři body v Prostějově a je stále první | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.