Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vysočina v pátek nastoupí do Zápasu podzimu proti Pardubicím!

V pátek budou mít fotbalisté FC Vysočina postaráno o enormní motivaci zvítězit! Do Jihlavy přijede lídr FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a největší překvapení podzimu – FK Pardubice! Od 18:00 hodin na stadiónu v Jiráskově ulici vypukne bitva, kterou lze po zásluze označit jako „Zápas podzimu“ a v níž bude Vysočina chtít minimalizovat bodovou ztrátu na čelo tabulky.

Hovořit o Pardubicích jako o překvapení podzimu není zcela přesné a spravedlivé. Východočeši trpělivě budují silný tým plný vlastních odchovanců, prezentují se výborným kombinačním fotbalem a dlouhodobě se pohybují v lepší polovině druholigové tabulky. V ročníku 2017/18 skončili třetí a v uplynulé sezóně sedmí, když jim špička tabulky utekla v závěrečných kolech. Na přední pozice se s Pardubicemi nepochybně počítalo i v aktuálním ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Už méně se však čekalo, že se od 5. kola usadí na 1. příčce a po dvanácti odehraných dějstvích budou mít na kontě pouze jednu prohru a zisk 29 bodů.

Zatím jedinou porážku celek kouče Jaroslava Novotného utrpěl v nedávném východočeském derby proti Hradci Králové. Další pardubické ztráty ještě představovaly remízy v Brně a v Prostějově. Jinak samé výhry včetně šestizápasové tříbodové šňůry mezi 5. a 10. kolem! Pardubice vyhrály i tam, kde Vysočina klopýtla – v Ústí nad Labem a ve Varnsdorfu.

Kde trenér Radim Kučera vidí silné stránky nadcházející soupeře? „Pardubice to mají postavené na výborné týmové hře, pracovitosti a poctivosti v každém zápase. Ve velkém počtu hráčů se zapojují do defenzívy, dokáží čekat na svoji příležitost, jsou trpěliví a šance dokáží proměnit.“

Na které osobnosti z kádru Pardubic byste upozornil? „Klíčovou osu tvoří ostřílený defenzivní záložník Jeřábek, talentovaný křídelník Kohút a zkušený hrotový útočník Černý. Důležitým hráčem nejen pro zahrávání standardek je Čelůstka. Výborně pro tým pracují i další záložníci Solil, Hlavatý a Zifčák,“ upozornil lodivod FC Vysočina.

Na Vyšehrad jste jeli s kompletním kádrem, ale už v 80. minutě duelu jste věděli, že v pátek budete postrádat vyloučeného Javůrka? Kdo místo něj nastoupí? Registrujete další absence? „Na pozici Javůrka se nabízí Novotný nebo Pavlík. Více nás však trápí zdravotní stav stoperů Tlustého a Tijaniho, jejichž start je ohrožen. Vidím to 50 na 50,“ doplnil Kučera.

Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Pardubice, fotbal, druhá liga, FC Vysočina Jihlava, FK Pardubice, podzim, 2. česká fotbalová liga, Jaroslav Novotný, Radim Kučera, Javůrek, FC Hradec Králové, FC Zbrojovka Brno, FK Ústí nad Labem

Vysočina v pátek nastoupí do Zápasu podzimu proti Pardubicím! | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.