Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vysočinu čeká bitva o čelo tabulky, v sobotu dopoledne nastoupí v Třinci

Tradiční třinecké fotbalové dopoledne nabídne v sobotu 3. srpna magnet 3. kola FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY! Rozhodně tedy s ohledem na aktuální tabulku, v níž má Fotbal Třinec i FC Vysočina po čtyřech bodech a oba celky okupují první tři příčky. Jihlavský tým čeká proti výrazně posílenému Třinci hodně náročná prověrka.

Třinec před výkopem nového ligového ročníku mnozí považovali za černého koně soutěže, k čemuž sváděl pohled na letní posílení týmu. Do města oceli dorazili zkušený záložník Valenta, ligou ostřílený středopolař Hlúpik, stoper Gáč nebo ofenzivní talenti Slovácka Hlúpik a Kubala.

A třinecký vstup do soutěže to jenom potvrdil. Tým kouče Svatopluka Habance zatím sehrál pouze venkovní duely, přesto z nich vytěžil hned čtyři body. Remízu v posledním kole ve Varnsdorfu, a především zaujalo vítězství v úvodním dějství na stadiónu exligové Dukly Praha.

Asistent trenéra Josef Mucha si velmi dobře uvědomuje, jak těžký zápas Vysočinu v sobotním dopoledni čeká: „Do Třince odjíždíme už v pátek odpoledne a věříme, že se do Jihlavy nebudeme vracet bez bodového zisku. Víme však, že nás čeká kvalitní mužstvo pod vedením nového trenéra. Do nové sezóny nepochybně dobře posílili, což se promítlo do velmi pozitivního bodového zisku z úvodních dvou kol na venkovních hřištích a tím i do sebevědomí týmu.

Jistě budou chtít tyto plusové body potvrdit v prvním domácím duelu. Defenzívu drží urostlí stopeři Gáč a Bedecs, nelze však vyloučit ani nasazení zkušeného Kušníra. Ve středu pole operují zkušení Vaněk a Valenta, které doplňuje šikovný Machalík. Na křídle si musíme dát pozor na Arroya a Hlúpika a na hrotu lze očekávat nebezpečného a pohyblivého Kubalu.“

Poslední duel proti Vítkovicím nedohrál ofenzivní tahoun Lukáš Zoubele. Nakolik vážné je jeho zranění? Můžete s ním v Třinci počítat? „Lukášovo zranění není vážné, ale s největší pravděpodobností se do nadcházejícího zápasu nestihne uzdravit. Ostatní marodi se připravují individuálně s kondičním trenérem a do plné přípravy s týmem by se měli zapojit v příštím týdnu,“ uvedl Mucha.

Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Třinec, druhá liga, fotbal, FC Vysočina Jihlava, 2. česká fotbalová liga, Josef Mucha, Lukáš Zoubele, 1. FC Slovácko, FK Varnsdorf, FK Dukla Praha, MFK Vítkovice

Vysočinu čeká bitva o čelo tabulky, v sobotu dopoledne nastoupí v Třinci | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.