Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vysočina bude letos bojovat o první ligu! Baráž zařídil hattrick Zoubeleho proti Ústí nad Labem

Nejprve to vypadalo na snadnou záležitost, nakonec to bylo trochu drama. Ale se šťastným koncem. Fotbalisté Vysočiny zvládli zápas 29. kola druhé ligy a po výhře 3:2 v Ústí nad Labem si zajistili druhou příčku v tabulce a tím pádem účast v baráži o nejvyšší soutěž. Lví podíl na sobotní výhře měl Lukáš Zoubele, střelec všech tří gólů.

Ústí začalo aktivně, chtělo přiživit svoje teoretické barážové naděje. Zlobil hlavně Matějka, ale poprvé ho spacifikovali hostující obránci, poté ve velké šanci minul odkrytou branku. Jihlava se otěží utkání ujala po dvaceti minutách hry, do zajímavých pozic se dostali Novotný a Šulc. Svoji převahu zúročili Jihlavští ve 21. minutě, kdy Lukáš Zoubele zkušeně uklidil na 0:1. Stejný hráč mohl zvýšit o pět minut později, tentokrát na něj však Tvrdoň vyzrál. Opačně tomu bylo ale ve 29. minutě, Zoubele se zvýšil na 0:2 po centru Javůrka. Výborný první poločas potvrdil stejný hráč tvrdou a zároveň umístěnou střelou ve 41. minutě - 0:3.

Domácí se ve druhé půli nevzdali, přesto měl k blízko ke vstřelení branky hráč Jihlavy, konrétně Klíma, který nastřelil tyč. Šance se poté střídaly na obou stranách, v největší se ocitl hostující Preisler, ale orazítkoval břevno. Čestného úspěchu dosáhlo Ústí ve 84. minutě, kdy chyby stoperů využil Lukáš Matějka, který poté prostřelil Vejmolu v brance Vysočiny. Hostující brankář si poté poradil s tvrdou střelou Drameho, přesto ještě jeden gól inkasoval. Tijani totiž fauloval Braka a Dominik Šup s přehledem proměnil penaltu - 2:3. Domácí nakonec mohli i vyrovnat, přesto Jihlava vítězství, které jí posílá do baráže z druhého místa tabulky, uhájila.

FK Ústí nad Labem - FC Vysočina Jihlava 2:3 (0:3)

Branky: 84. Matějka, 87. Šup (pen.) – 21. Zoubele, 29. Zoubele, 41. Zoubele.

Rozhodčí: Cihlář – Hrabovský, Kožár. Diváci: 576.

FK Ústí nad Labem: Tvrdoň – Strada, Brak, Pimpara (C), Šimeček – Valenta, M. Bílek – Krátký (60. Drame), D. Richter (46. Šup), D. Procházka (46. Prošek) – Matějka.

FC Vysočina Jihlava: Vejmola – Tlustý, Tijani, Chlumecký, F. Novotný – Petr, Šulc, Vaculík (C), Javůrek (70. Preisler) – Zoubele (80. M. Pavlík), Jiří Klíma (75. Jawo).

 

Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Ústí nad Labem, fotbal, druhá liga, FC Vysočina Jihlava, FK Ústí nad Labem, baráž, Lukáš Zoubele, Lukáš Matějka, HC Dukla Jihlava, Jiří Klíma, Javůrek

Vysočina bude letos bojovat o první ligu! Baráž zařídil hattrick Zoubeleho proti Ústí nad Labem | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.