Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihlava si proti deseti s chutí zastřílela, Žižkov poslala domů s výsledkem 4:1

Ve zcela jednoznačnou záležitost se změnila předehrávka 26. kola druhé fotbalové ligy. Vysočina, která hrála od samého začátku proti pouze deseti Žižkovským, rychle skórovala a v poklidu dovedla zápas k vítězství 4:1. Stáhla tak náskok prvních Českých Budějovic na devět bodů, třetí Hradec Králové je naopak o sedm bodů pozadu.

Ráz utkání určila už první minuta. V té stáhl pronikajícího Klímu hostující Frizoni a byl okamžitě vyloučen. Z nařízeného přímého kopu se Vaculík neprosadil, přesto JIhlavané na gól dlouho nečekali. V 5. minutě totiž na brankáře postupoval Lukáš Zoubele a prokázal přesnou mušku - 1:0. O pouhé tři minuty nabil střelec první branky Stanislavu Klobásovi, který mířil přesně k tyči. Aby toho pro hosty nebylo málo, v 18. minutě Klobása usměrnil do sítě i Novotného centr - 3:0. Domácí hráli v euforii a tvořili si další šance, největší měl znovu Zoubele. Do poločasu však už další gól nepadl.

Ve druhém poločase tempo hry trochu opadlo, možností ke skórování však k vidění. Aby byl to překvapivě Žižkov, kdo změnil stav na výsledkové tabuli. V 61. minutě napřáhl Josef Bazal a utěšenou ránou snížil na 3:1. Vzápětí si Vysočina vzala tříbrankové vedení zpět, když se aktivní Zoubele dostal ve vápně k míči a pojistil vedení. A domácí mohli přidat další góly, například Jawo trefil vzdálenější Soukupovu tyč. Ani s dalšími možnostmi se úspěšně nenaložilo, takže stav 4:1 vydržel až do samotného závěru.

FC Vysočina Jihlava - FK Viktoria Žižkov 4:1 (3:0)

Góly: 5. Zoubele, 9. Klobása, 18. Klobása, 62. Zoubele – 61. Bazal.

Rozhodčí: Hocek – Blažej, Kříž. Diváci: 1049.

FC Vysočina: Vejmola – Petr, Tijani, Chlumecký, Novotný (72. Šefčík) – Šulc, Vaculík (63. Machuča) – Javůrek, Klobása (33. Jawo), Zoubele – Klíma. 

Žižkov: Soukup – Tusjak, Šimek, Žežulka, Muleme – Frizoni – Urbanec, Súkenník (76. Batioja), Rothe – Hejný (67. Mashike Sukisa), Kubala (26. Bazal).

Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Viktoria Žižkov, druhá liga, fotbal, FK Viktoria Žižkov, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, Lukáš Zoubele, FC Hradec Králové, SK Dynamo České Budějovice, Josef Bazal

Jihlava si proti deseti s chutí zastřílela, Žižkov poslala domů s výsledkem 4:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.