Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Trenér Vysočiny Jihlava Hipp před Slavií: Na svém trávníku chceme vybojovat důležité body

Zaplněný jihlavský fotbalový stadión se těší na parádní jarní premiéru. FC Vysočina v pátek 19. února změří síly s velkým favoritem a jedním ze slavných „S" – Slavií Praha. Bitva v rámci v 18. kola SYNOT ligy vypukne v 18:00 hodin a nepochybně nabídne velice zajímavou podívanou. S čím a též s kým do něj domácí tým nastoupí?

Vzájemná bilance FC Vysočina, který působí teprve pátým rokem v nejvyšší soutěži, proti jednomu z nejslavnějších českých klubů vyznívá poněkud překvapivě lépe pro Jihlavu. Slavie se na Vysočině v ligovém utkání dosud představila čtyřikrát a odvezla si pouhé tři body za výhru z utkání, které se odehrálo 13. května 2006 a znamenalo sestup FC Vysočina do II. ligy. Po jihlavském návratu mezi českou elitu sešívaní na stadiónu v Jiráskově ulici vždy prohráli a příliš úspěšní nebyli ani v Edenu.

Jihlavský kouč Michal Hipp ve Slavii Praha jako stoper působil v letech 1993 – 1994. Jak na angažmá v sešívaném dresu vzpomíná? Bude pro něj páteční duel více prestižní? „Na angažmá ve Slavii vzpomínám jedině v dobrém. Přišel jsem tam v době, kdy se ve Slavii rodil velmi silný tým. Dvakrát jsme skončili druzí v lize, byl tam skvělý kolektiv hráčů a získal jsem tam řadu kamarádů. Nelze však říci, že bych nadcházející utkání vnímal nějak prestižně."

Nepochybně jste sledoval výrazné zimní posílení Slavie. Jak jste viděl hru našeho nadcházejícího soupeře v jeho jarní premiéře, kdy porazil Brno?

Slavie do jara vstupuje maximálně posílená na všech úrovních klubu, čemuž odpovídá i nárůst ambicí tohoto tradičního klubu. Sešívaní absolvovali vydařenou zimní přípravu, na kterou navázali úvodní domácí výhrou nad Brnem, přičemž pokračovali i v kvalitních výkonech. Slavia oproti podzimním výkonům rozhodně zaznamenala významný herní progres. V pátek nás tedy čeká těžký zápas, který, jak pevně doufám, proběhne před zaplněným a hlučným hledištěm. V neposlední řadě bude hodně specifický tím, že na obou stranách nastoupí hned několik hráčů, kteří působili v dresu soupeře.

Nakolik jste byl spokojen s výkonem svého celku v Jablonci?

Zažili jsme výsledkově neúspěšný vstup do jarní části, navíc jsme přišli o tři hráče základní sestavy. Zlom duelu představovalo oprávněné vyloučení našeho hráče. Přesto jsme i v deseti podali koncentrovaný výkon, dodržovali jsme naši herní strategii a sahali jsme po vyrovnání. Škoda, že nás limitovalo oslabení o jednoho hráče. Jak už jsem ale uvedl na pozápasové tiskovce, tak hráčům k jejich výkonu prakticky nemám co vytknout.

S čím vstoupíte do pátečního duelu proti Slavii?

Do utkání nejdeme jako favorit a máme ke kvalitě i slavnému jménu soupeře přirozený respekt. Zároveň však do zápasu vstoupíme jako tým, který si je vědom své síly a chce na svém trávníku vybojovat důležité body.

Už máte jasno, kteří fotbalisté nahradí vyloučené Kukoľa a Krejčího? Bude k dispozici gólman Hanuš?

V hlavě nosím několik variant složení úvodní jedenáctky. Hanušův start je v tuto chvíli nejistý, Ještě před sebou máme dva dny, uvidíme.

Foto www.fcvysocina.cz | Zdroj www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, SK Slavia Praha, SYNOT, FC Zbrojovka Brno, Michal Hipp, FK Baumit Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Vysočiny Jihlava Hipp před Slavií: Na svém trávníku chceme vybojovat důležité body | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.