Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Kádr FC Vysočina Jihlava posílil Radek Voltr ze Slavie Praha

Kádr prvoligové Vysočiny Jihlavy dozná před začátkem jarní části sezóny značných změn. Po odchodu Murise Mešanoviče do Slavie Praha přichází opačným směrem Radek Voltr. Tento ofenzivní hráč se v Jihlavě dohodl na půlročním hostování.

„Jsme rádi, že jsme jednání nakonec dotáhli do kýženého konce a můžeme s tímto důrazným, pracovitým a rychlým útočníkem počítat pro jarní duely. Předpokládáme, že výrazně pomůže naší ofenzívě,“ kvitoval novou posilu sportovní manažer Milan Bokša.

Čtyřiadvacetiletý Radek Voltr je odchovancem Hradce Králové. Nastupoval v mládežnických reprezentacích U16 až U18. Významně dal o sobě vědět na podzim 2011 na hostování v druholigové Čáslavi, kde v 16 utkáních zaznamenal 8 branek. Pro jaro 2012 se vrátil do Hradce Králové, kde se ovšem výrazněji neprosadil. 

Velký restart kariéry zaznamenal během hostování ve Viktorii Žižkov. Během dvou druholigových sezón nastoupil do 49 duelů a radoval se z 21 gólů. Svými výkony zaujal Slavii Praha, která v červenci 2015 dotáhla jeho přestup do sešívaného dresu. V něm zasáhl do 15 utkání, z toho devětkrát figuroval v základní sestavě. Vstřelil jednu branku.

Předchozí dny přinesly i další pohyby v širším kádru. „Předpokládali jsme, že se dnes k týmu ve formě hostování připojí středopolař Tomáš Kučera. Ten s Viktorií Plzeň odjel na soustředění do Turecka. Jsme domluveni a počítáme s tím, že nás posílí před odletem na naše turecké soustředění,“ doplnil sportovní manažer.

Aktuálně se řeší další fotbalovou budoucnost útočníka Harise Harby, který se zatím připravuje s juniorkou. Administrativně se dotahuje také působení útočníka Vojtěcha Přeučila v Sokolově.

Na půlroční hostování odchází do Českých Budějovic záložník Marek Opluštil. „Dále pracujeme na nalezení kvalitního hostování pro Spirkoskiho, Klusáka a též pro naše mladé brankáře,“ dodal Bokša.

Kádr „áčka" pro jarní boje v SYNOT lize by se měl přiblížit konečné podobě před odletem na soustředění v Turecku, tedy do 24. ledna.

Foto www.slavia.cz | Zdroj www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, SK Slavia Praha, Radek Voltr, FC Hradec Králové, Milan Bokša, Turecko, FK Viktoria Žižkov, FC Viktoria Plzeň, SK Dynamo České Budějovice, FK Baník Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kádr FC Vysočina Jihlava posílil Radek Voltr ze Slavie Praha | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.