Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Davis Ikaunieks z Vysočiny Jihlava byl vyhlášen nejlepším cizincem HET ligy

Útočník Davis Ikaunieks se v rámci dnešního Galavečera HET ligy dočkal velkého osobního ocenění a též malé náplasti na bolestný sestup FC Vysočina. V Národním domě v Praze na Vinohradech převzal ocenění pro nejlepšího zahraničního hráče ročníku 2017/18. To vzešlo z hlasování kapitánů ligových týmů, jejich trenérů a vybraných novinářů.

Davis Ikaunieks v aktuálně skončeném ročníku nastoupil do 27 duelů, v nichž stihl vstřelit 10 branek a zaznamenat 6 gólových asistencí. Jeho úspěšnou sezónu podtrhl fakt, že v paralelní anketě o nejlepšího ligového útočníka obsadil 3. příčku. Na pomyslném trůnu pro nejlepšího cizince české fotbalové ligy vystřídal exjihlavského útočníka Murise Mešanoviće. V téže anketě měla Vysočina zastoupení i po skončení ročníku 2013/14, kdy Haris Harba bral 2. příčku.

„Pro náš klub je obrovským vyznamenáním, že máme ve svých řadách takto oceněného hráče. Davisovi to strašně přeju, je to skromný kluk, který tvrdě pracuje a tu cenu si zaslouží. V tomto roce se v lize obrovsky zvýšila konkurence mezi cizinci, a o to je jeho vítězství cennější. Stejně tak je skvělé, že byl oceněn hráč z malého klubu, v němž fotbalisté nejsou tolik na očích,“ okomentoval ocenění pro lotyšského reprezentanta Jan Staněk, ředitel FC Vysočina.

„Příchod do českého fotbalu a vysoká úroveň I. ligy pro mě byly velkou výzvou. Snažil jsem se na sobě neustále pracovat, abych klubu i své agentuře splatil důvěru do mě vloženou. Tohoto ocenění si mimořádné vážím, neboť si uvědomuji, v jak silné konkurenci jsem ho získal. Moje působení v Jihlavě je mediálně velmi sledované i v mé rodné zemi a věřím, že budu mít v české lize brzy další následovníky,” dodal oceněný lotyšský útočník Davis Ikaunieks.

Foto www.fcvysocina.cz | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Davis Ikaunieks, Vysočina Jihlava, ocenění, HET liga, FC Vysočina Jihlava, Dāvis Ikaunieks, Národní Dům, Praha, Vinohrady, Haris Harba, Ivan Bohdan Staněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Davis Ikaunieks z Vysočiny Jihlava byl vyhlášen nejlepším cizincem HET ligy | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.