Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vysočina byla prvoligovému Hradci Králové vyrovnaným soupeřem, po těsné porážce však v MOL Cupu končí

Hráči Vysočiny se výsledkově nezvedli ani v zápase MOL Cupu. Prvoligovému soupeři z Hradce Králové byli vyrovnaným soupeřem, doplatili ale na efektivitu a přesnost v útočné fázi. O vyřazení Jihlavy z letošního ročníku domácího poháru tak rozhodl jediný gól hostujícího Haise.

Hosté měli v úvodu herní převahu, ale zprvu se jim nedařilo překonat obranný blok Vysočiny. Až ve 14. minutě si na průnikovou přihrávku naběhl Petr Juliš, který v samostatném úniku ztroskotal na zákroku Mastného. Postupem času začali osmělovat také domácí, avšak žádný z nadějných náznaků nedotáhli ke zdárnému konci, nejblíže byl gólu asi Tall. Před přestávkou zneškodnil Mastný i jedovku Haise, do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu. 

Výkonnostní rozdíl mezi oběma soupeři nebyl na hrací ploše znát, Jihlava byla ve druhém poločase dokonce aktivnějším týmem Z několika náznaků zmiňme zejména ránu Ogiomadeho, která jen těsně minula hradecké břevno. Udeřilo však na druh straně - v 71. minutě Hais obešel vyběhnutého brankáře a pohodlně poslal míč do odkryté brány. Závěr už si hráči prvoligového celku bez větších problémů pohlídali a postoupili do osmifinále MOL Cupu.

FC Vysočina Jihlava - FC Hradec Králové 0:1 (0:0)

Branky: 71. Hais.

Rozhodčí: Všetečka – Vlček, Matoušek. Diváci: 559.

Vysočina: Mastný – Svoboda, Piško, Tonbul, Chytrý (77. Peřina) – Pešek (77. Shudeiwa), Tureček – Křivánek, Franěk, Ogiomade (63. Křehlík, 84. Vedral) – Tall (63. Fila). Náhradníci: Jágrik – Záhradnik.

Hradec Králové: Zadražil – Čech, Hlaváč (72. Dancák), Ševčík, Harazim – Kučera (72. Klíma), Pudhorocký (46. Kodeš), Rada (86. Čihák), Horák – Hais (79. Vašulín), Juliš. Náhradníci: Vízek – Mahr.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Javůrková, FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Hradec Králové, fotbal, MOL Cup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina byla prvoligovému Hradci Králové vyrovnaným soupeřem, po těsné porážce však v MOL Cupu končí | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.