Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vysočina postoupila do třetího kola MOL Cupu, duel v Uherském Brodě otočila v závěru

V pořádné drama se změnil zápas druhého kola MOL Cupu. Vysočina proti Uherskému Brodu dlouho nepotvrzovala roli favorita a nepříznivé skóre otočila až v závěrečných minutách. Po výsledku 1:2 ale nakonec do dalšího kola postupuje.

Od začátku prvního poločasu bylo k vidění několik šancí, když v po úvodním tlaku FCV z protiútoku zahrozili domácí a po centru ze strany nastřelil Josefík tyč Lancmanovy brány. Jen o pár minut zazvonila branková konstrukce také na druhé straně hřiště, když Pojezný napřáhl z dobrých 30 metrů a míč skončil na břevně. Uvodní čtvrthodina přinesla ještě jednu šanci domácích, ale další pokus Josefíka zvládl vytáhnout Lancman na rohový kop.

V dalším průběhu utkání přebrala taktovku Vysočina a tlak přinesl šanci Pojezného, který ale nezvládl po centru Turečka zakončit mezi tři tyče. Ve 39. minutě byla Vysočina blízko gólu, ale obětavým zákrokem uhasil závar obránce Pavlíček. Na konci poločasu ale přišel trest za neproměněné šance. Po rohovém kopu Gettlera otevřel skóre přesnou hlavičkou Michalec - 1:0.

Do druhého poločasu chtěla Vysočina začít mnohem lépe a hru přišel oživit Selnar, který vystřídal Křivánka. V 51. minutě se ale ocitl ve velké šanci domácí Malenovský, leč přestřelil. Vysočina nadále stupňovala tlak, který přinesl sérii rohů kolem 72. minuty, ale ani to ke gólu FCV zatím nevedlo. Obrovský tlak domácí horko těžko bránili a tak hrozili pouze z protiútoků. Jeden takový přišel v 78. minutě, ale Josefík trefil jen těsně vedle. Hráči FCV ale nic nevzdali a po stupňujícím se tlaku si na centr ze strany zaběhl na vzdálenější tyč Svoboda a v podstatě do prázdné branky srovnal - 1:1.

Hned po rozehrání se Vysočina dostala do vápna soupeře a po faulu na Filu byla nařízena penalta. K míči se postavil Vedral a penaltu bezpečně zakončil do protipohybu brankáře - 1:2! Na druhou branku FCV už domácí nestihli zareagovat a tak se žádné překvapení nekonalo a Vysočina postupuje do dalšího kola MOL Cupu.

ČSK Uherský Brod - FC Vysočina Jihlava 1:2 (1:0)

Góly: 45+1. Michalec - 86. Svoboda, 87. Vedral (pen.).

Rozhodčí: Cieslar – Dohnálek, Vejtasa. Diváci: 552.

Uherský Brod: Kratochvíl – Pavlíček, Lorenc, Košák, Malenovský, Gettler (64. Mančík), Josefík (C) (79. Váňa), Venený, Michalec (64. Švrček), Nevařil, Flasar.

FC Vysočina: Lancman – Svoboda, Pojezný, Štefánek, Peřina – Ritter (83. Fila), Tureček, Shudeiwa, Křivánek (46. Selnar) – Wilson (63. Franěk), Vedral. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČSK Uherský Brod | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, MOL Cup, Uherský Brod, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina postoupila do třetího kola MOL Cupu, duel v Uherském Brodě otočila v závěru | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.