Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Vysoká prohra na konci sezóny. Sparťan Lafata sestřelil Vysočinu pěti brankami

Vysočina Jihlava nezvládla poslední duel letošní sezóny na hřišti Sparty Praha prohrála výrazně 5:0, když všechny branky domácích zaznamenal David Lafata. Vysoká porážka však už nic nezměnila na faktu, že tým z Vysočiny udržel vzhledem k průběhu sezóny poměrně lichotivou 11. příčku.

Trenér Jihlavy Michal Hipp zamíchal sestavou a i kvůli zdravotním nebo disciplinárním problémům svých spoluhráčů dostali od začátku příležitost Rakovan, Šourek, Marek, Fulnek a Demeter.

Vysočina sehrála první poločas sympaticky a patřili ji i první šance zápasu. V první desetiminutovce se dvakrát ke slibnému zakončení dostal Dvořák, ale obránci a ve druhém případě Bičík mu radost zkazili. Naopak na druhé straně hned z první příležitosti padl gól. Ve 12. minutě centroval Krejčí, David Lafata si našel prostor ve vápně a prudkou hlavičkou pod břevno otevřel skóre.

Hned o 7 minut později stejný hráč zvýšil na 2:0, když hrudí tečoval střelu Kováče do protipohybu Rakovana v brance hostů. Za Jihlavu poté zahrozil Nerad střelou těsně vedle, o chvilku později předvedl Rakovan pěkný zákrok při střele Konatého. Hosty mohl do hry vrátit před přestávkou opět Dvořák, ale i tentokrát si na něj Bičík počíhal.

O tom, že je Lafata při chuti, se mohli všichni přítomní přesvědčit v 55. minutě. Tehdy mu stačilo do Konatého centru vložit šikovně nohu a bylo to 3:0. O dest minut později se mohl radovat počtvrté, přímý kop ze zhruba 20 metrů zakroutil přesně k tyči Rakovanovy branky - 4:0. V těchto chvílích byla Jihlava zcela neškodná a postupně přicházely další šance Pražanů. Hezkou střelou se prezentoval Fatai, ta šla ale mimo tři tyče.

Přesněji mířil v 77. minutě kdo jiný než Lafata, navíc i způsob, jakým završil dnešní střelecký účet, byl mimořádný - těsně před půlkou si nechal skočit míč a z obrovské vzdálenosti jej poslal do klece, která byla opuštěná po předchozím Rakovanově souboji. Poslední šanci na úpravu výsledku měl domácí Juliš, ale zblízka napálil jen jihlavského gólmana.

AC Sparta Praha - FC Vysočina Jihlava 5:0 (2:0)

Góly: 12., 19., 56., 65. a 77. Lafata.

Rozhodčí: Berka – Pospíšil, Hájek.

Diváci: 7111.

Sparta: Bičík - Zahustel, Kováč, Costa, Krejčí - Matějovský (46. Sáček), Mareček - Konaté, Dočkal (57. Juliš), Jiráček (46. Fatai) – Lafata.

Jihlava: Rakovan – Kukoľ (66. Voltr), Šourek, Krejčí, Marek – Demeter, Nerad (63. Batioja) – Fulnek, Hronek, Bazal – Dvořák (81. Klíma).

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, David Lafata, HC Dukla Jihlava, HC Sparta Praha, Fulnek, Michal Hipp, AC Sparta Praha, Tiémoko Konaté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysoká prohra na konci sezóny. Sparťan Lafata sestřelil Vysočinu pěti brankami | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.