Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Další medaile z rychlobruslení! Karolína Erbanová ukořistila bronz na pětistovce

Medailová bilance české výpravy se krátce po nedělním poledni rozrostla o další cenný kov. Karolína Erbanová získala bronz v závodě rychlobruslařek na 500 metrů. Rychlejší byla Japonka Kodairová a dvojnásobná vítězka Korejka I Sang-hwa.

Pětadvacetiletá Erbanová loni na mistrovství světa obsadila v Koreji čtvrté místo. Teď svůj tehdejší čas vylepšila o téměř o půl sekundy a to jí na pětistovce vyneslo první velkou medaili. Za domácí favoritkou, která má ve sbírce zlato z Vancouveru i Soči, přitom zůstala pouhou setinu sekundy. Na kilometru předtím Erbanová dojela sedmá.

Česká reprezentantka jela ve dvojici s fenomenální Kodairaovou, která na pětistovce už dva roky nenašla přemožitelku, zvítězila v 15 závodech Světového poháru za sebou i tady loni na mistrovství světa. I tentokrát byla v Kangnungu neporazitelná a ke středečnímu stříbru na kilometru přidala kov nejcennější.

Erbanová se však za ní vyvezla k vynikajícímu času 37,34 s, který už překonala jen I Sang-hwa, a to o pouhou setinu. Nizozemky, které dosud v Koreji získaly sedm z dvanácti medailí a všechny zlaté, vyšly naprázdno. Nejlepší byla vítězka z kilometru Jorien ter Morsová na šestém místě.

Ještě v Soči se sčítaly časy ze dvou jízd, ale loni Mezinárodní bruslařská unie zavedla i na pětistovce jen jeden rozhodující závod jako v jiných disciplínách.

Ženy - 500 metrů:

1. Kodairaová (Jap.) 36,94, 2. I Sang-hwa (Korea) 37,33, 3. Erbanová (ČR) 37,34, 4. Herzogová (Rak.) 37,51, 5. Boweová (USA) 37,530, 6. Ter Morsová (Niz.) 37,539, 7. Golikovová (OSR) 37,62, 8. Goová (Jap.) 37,67, 9. Jü Ťing (Čína) 37,81, 10. Hudeyová (Kan.) 37,88.

Foto ČTK | Zdroj ČTK

Štítky Karolína Erbanová, I Sang-hwa, bronzová medaile, Korea, Soči, Jorien ter Morsová, Vancouver, Mezinárodní bruslařská unie, Jü Ťing, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další medaile z rychlobruslení! Karolína Erbanová ukořistila bronz na pětistovce | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.