Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Jihlavský běžec Srb vyhrál v jihokorejském Daegu. Na podzim míří na Dolomitenmanna

Jihlavský běžec Vladimír Srb opět bodoval v zahraničí. Domů na Vysočinu veze rovnou zlatou medaili z jihokorejského Daegu, kde absolvoval halové mistrovství světa veteránů, kterého se účastní běžci od 35 do 39 let.

První místo obsadil na osmikilometrovém krosu, z půlmaratónu má stříbro. „Když už jsem tam byl, zkusil jsem i tři kilometry, i když je to spíš závod pro rychlejší kluky, než pro vytrvalce. A bylo z toho čtvrté místo,“ překvapil sám sebe dalším skvělým výkonem dálkař, který na takto krátké závody obvykle nenastupuje.

Na halové mistrovství světa do třímilionového Daegu dorazilo 4 300 účastníků ze 75 zemí. „Bylo to nejlépe uspořádané mistrovství, které jsem kdy zažil. Všechno tam fungovalo dokonale,“ hodnotí závodník, který se účastní světových podniků bez sponzorů či jiné podpory. „Peníze by se měly dávat na podporu mladých talentů. Když chce někdo v mém věku blbnout, měl by si to platit sám,“ říká dobře naladěný osmatřicetiletý sběratel medailí z celého světa a s úsměvem dodává: „Sponzory sám o sobě nehledám, ale kdyby někdo chtěl povozit logo na tričku, tak bych se nebránil.“

Jihlavský závodník tak má pro letošní sezónu z poloviny splněno. „Chtěl jsem v Koreji uspět, to se mi prvním a druhým místem povedlo, bramborová medaile ze tří kilometrů je příjemný bonus. A je to motivace do dalšího tréninku a závodění,“ říká běžec, který se chystá na podzimní extrémní štafetu Dolomitenmann. 

O co v tomto extrémním závodě jde? 

Extrémní štafeta se skládá z běhu do vrchu, paraglidingu, jízdy na horském kole a divoké vody. Vladimír Srb bude štafetu předávat po dvanáctikilometrovém běhu s převýšením 1.850 metrů! První tři kilometry poběží po rovině, dalších devět do pořádného trháku. „U nás ani není kopec, kde bych to mohl trénovat. Bude to asi jako bych vyběhl sjezdovku na Šacberku. Sedmadvacetkrát,“ odhaduje předem odhodlaný závodník. „Dvanáct kilometrů normálně uběhnu zhruba za 40 minut, při tomto převýšení to bude kolem hodiny a půl.“ K účasti na extrémním závodu mu pomohl právě úspěch v minulých mistrovstvích.

Vladimír Srb je v dobré kondici. Loni přivezl zlatou medaili z mistrovství světa veteránů v australském Perthu (o tom jsme vás informovali ZDE). V listopadu tam nastoupil do třech disciplín, zlatou získal v půlmaratónu, bronz má ze závodu na 10 000 m, čtvrté místo z krosu na 8 kilometrů.

Vladimír Srb je úspěšným účastníkem mnoha závodů, je napříkladem šampionem jihlavského půlmaratónu či mnohonásobným vítězem Běžce Vysočiny.

Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Vladimír Srb, Tegu, mistrovství světa, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský běžec Srb vyhrál v jihokorejském Daegu. Na podzim míří na Dolomitenmanna | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.