Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Jihlavský běžec Vladimír Srb si z australského půlmaratonu domů přivezl zlatou medaili

Běžce a Jihlaváka Vladimíra Srba určitě netřeba představovat. Nedávno nás skvěle reprezentoval na mistrovství světa veteránů, které se konalo v australském Perthu. Nastoupil do třech disciplín - kros na 8 km, dráha na 10 km a půlmaratón. Čtvrté místo z první a bronz z druhé disciplíny završil ve třetím závodu zlatem v kategorii 35-39 let. Vzdálenost 21,1 km zdolal v čase 1:13:13.

Na závod se Srb kvůli velké vzdálenosti nemohl dostatečně dlouho aklimatizovat, společně s ním závodili soupeři, kteří se v Austrálii připravovali i několik týdnů dopředu. „Běžci byli silní, ale největším soupeřem bylo počasí. Na přelomu října a listopadu je v Austrálii jaro a teploty rychle stoupaly přes třicet stupňů,“ řekl k závodu jihlavský běžec, pro kterého byla účast v Perthu třetím startem na mistrovství světa veteránů (od 35 let).   

Překážkou na cestě k vítězství nakonec nebyl ani poněkud časný start půlmaratonu. „Předchozí závody začínaly během odpoledne, půlmaratón jsme vybíhali už v půl sedmé ráno. Abych se dostal na start a dostatečně se rozcvičil, vstával jsem o půl páté, to bylo docela těžké, nepříjemné. Jinak ale bylo mistrovství povedené, dobře uspořádané,“ říká Vladimír Srb z Jihlavy.

Vladimír Srb je známý hlavně jako šampion Jihlavského půlmaratonu. Je také několikanásobným vítězem Běžce Vysočiny.

Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Vladimír Srb, půlmaraton, Perth, zlatá medaile, Austrálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský běžec Vladimír Srb si z australského půlmaratonu domů přivezl zlatou medaili | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.