Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Dukla po brilantním výkonu uštědřila Sokolovu kanára, k prvoligovému finále zbývá jediná výhra

Ve velkém stylu odehrála Dukla třetí zápas semifinálové série proti Sokolovu. Na západě Čech dominovala zejména ve druhé třetině, kdy vstřelila rychle čtyři góly. Nakonec Jihlavané utkání ovládli výsledkem 0:6 a k postupu do prvoligového finále stačí už jen jediná výhra.

První třetina byla ještě poměrně vyrovnaná, zajímavých šancí bylo povícero, ale brankáři Beran a Žukov se překonávali.  Za několik minut druhé periody bylo ale vše jinak. Kowalczykovu ránu od modré dorazil do odkryté sítě Menšík, o necelé dvě minuty později nastavil Seman čepel do Čachotského pobídky.

Hned o půlminutu později byl náskok Jihlavanů již tříbrankový, když Heltovu přihrávku srazil do vlastní sítě obránce. Aby toho pro domácí nebylo málo, po důsledném napadání předložil Menšík puk Kachyňovi, který opět mířil do černého - 0:4.

V posledním dějství Dukla své suverénní vedení potvrdila ještě dvěma brankami. Ve 42. nachystal Seman během přesilovky pozici Harkabusovi, který se trefil přesně mezi betony. Konečnou podobu skóre dal aktivní Menšík, který si sám vybojoval kotouč a pěknou akcí ho zasunul za záda domácího gólmana.  

HC Baník Sokolov - HC Dukla Jihlava 0:6 (0:0, 0:4, 0:2)

Branky a nahrávky: 22. Menšík (Kowalczyk), 24. F. Seman (Čachotský, L. Mareš), 24. Helt, 27. Kachyňa (Menšík), 42. T. Harkabus (F. Seman, Čachotský), 56. Menšík.

Rozhodčí: Horák, Vrba – Maštalíř, Roischel.

Sokolov: A. Beran (24. Cichoň) – J. Pohl, Klejna, J. Novák, Radek Jeřábek, Vodička, Kadeřávek, A. Rulík – J. Konečný, Kverka (A), D. Přibyl – Jurčík (A), Vrhel, Tomi – T. Jandus, Hašek, M. Sloboda – Vracovský, T. Rohan (C), V. Bílek.

Jihlava: Žukov (A. Wolf) – Bilčík, Kowalczyk, Valenta, Kachyňa, A. Dvořák, Chvátal, L. Mareš – Čachotský (A), Skořepa (C), T. Havránek – T. Harkabus (A), M. Zadražil, Helt – F. Seman, Menšík, Vítězslav Brož – Cachnín, M. Juda, Peš.

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Sokolov, první liga, hokej, HC Dukla Jihlava, HC Baník Sokolov, Česko, finále, Joseph Pohl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla po brilantním výkonu uštědřila Sokolovu kanára, k prvoligovému finále zbývá jediná výhra | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.