Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rychlobruslařská legenda nebo pět zástupců ledního hokeje. Olympijských her se zúčastní sedm sportovců z Vysočiny

Již v pátek začínají Zimní olympijské hry v čínském Pekingu. Česká výprava čítá celkem 114 sportovců, sedm z nich pochází z Vysočiny. Pojďme si je ve stručnosti představit.

Martina Sáblíková, rodačka z Nového Města na Moravě, je jednou z nejúspěšnějších sportovnkyní české historie a vzorem nejen pro svoje následovníky. V Číně bude mnohonásobná mistryně světa i Evropy na rychlobruslařském oválu obhajovat svých doposud šest olympijských medailí z Her ve Vancouveru, Soči a Pchjongčchangu. Zajímavostí také je, že jako osmnáctiletá nesla českou vlajku při slavnostním zahájení zimních olympijských her v Turíně.  

Nemalé ambice má jistě i česká hokejová reprezentace. V jejím jádru se nacházejí hned čtyři hráči, kteří mají kořeny na Vysočině. Z Třebíče pochází útočník Vladimír Sobotka, havlíčkobrodský hokej budou zastupovat další forvardi Hynek a Tomáš Zohornové. Své první hokejové krůčky dělal v Pelhřimově ofenzívní obránce Libor Šulák. Pro všechny zmíněné půjde o orvní olympijskou zkušenost.

Ze stejného města jako Šulák pochází i Denisa Křížová, která bude v Pekingu zastupovat český ženský hokej, pro který to bude pod olympijskými kruhy úplná premiéra.

Pro novoměstského skokana na lyžích Viktora Poláška půjde už o druhé olympijské hry. Někdejší juniorský mistr světa.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / Martina Sáblíková

Štítky olympijské hry, Peking, nominace, Kraj Vysočina, hokej, Zimní olympijské hry, Libor Šulák, Vancouver Canucks, Sočinskije Leopardy, Martina Sáblíková, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rychlobruslařská legenda nebo pět zástupců ledního hokeje. Olympijských her se zúčastní sedm sportovců z Vysočiny | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.