Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTOGALERIE: Na dvě tisícovky fanoušků vítaly v Jihlavě zlatého olympionika Lukáše Krpálka

Město Jihlava dneska podvečer přivítalo svého olympijského hrdinu, zlatého medailistu Lukáše Krpálka. Ten si udělal čas, aby dorazil do svého rodného města, ukázal svůj cenný kov a svým podpisem na autogramiádě rozradostnil spoustu svých fanoušků.

„Mám teď náročnější období, jezdím z akce na akci, ale když vidím, kolik lidí mě přišlo podpořit a přivítat, tak to pro mě hrozně moc znamená. Je to ohromná pocta a moc si toho vážím“ pověděl viditelně dojatý Lukáš Krpálek přihlížejícím fanouškům, kterých se na prostranství u Prioru sešlo na dvě tisícovky. Odpovědí za jeho pokorná slova mu byl bouřlivý potlesk publika. 

„Je to pro mě pohádkový rok. Narodil se mi syn, mám úžasnou rodinu, která mě vždycky podporovala, byl jsem zvolen vlajkonošem české olympijské výpravy a potom ta medaile,“ vypočítává v superlativech události posledních týdnů.

Olympijský medailista následně na náměstí, kterým tolikrát procházel, vzpomínal na svoje mládí a mladickou neposlušnost: „Měl bych paním učitelkám spíš omluvit a poděkovat za trpělivost, kterou se mnou měly,“ dodal s úsměvem.

Na pódium pak nastoupili primátor města Rudolf Chloupek a hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, kteří veleúspěšnému judistovi předali věcné dary. Jedním z nich bylo i miniaturní kimono s odkazem na nedávno narozeného Krpálkova syna Antonína. Poté mohl dobře naladěný primátor parafrázovat slavnou filmovou hlášku: „Nejenom v Praze, ale i v Riu teď můžou říct: Jihlava? Zřejmě slušnej oddíl!“ 

Poté se davy fanoušků dočkaly autogramiády. Lukáš Krpálek neúnavně a s úsměvem podepisoval stovky předtištěných kartiček se svojí fotografií, případně se ochotně nechával fotografovat se svými příznivci.

Hlavní hrdina pozdního jihlavského odpoledne se následně přesunul do budovy magitrátu, aby se podepsal do pamětní knihy a chvilku pobesedoval s vrcholnými představiteli města. Tím se jeho náročný čtvrteční program uzavřel.

Slavnostní přivítání Lukáše Krpálka v Jihlavě

Čtvrtek, 25. srpna 2016, 22:48

Slavnostní přivítání Lukáše Krpálka v Jihlavě
Slavnostní přivítání Lukáše Krpálka v Jihlavě

Štítky Jihlava, Lukáš Krpálek, olympijské hry, Jiří Běhounek, Rudolf Chloupek, Rio de Janeiro, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Na dvě tisícovky fanoušků vítaly v Jihlavě zlatého olympionika Lukáše Krpálka | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.