Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Hokejbalisté SK Jihlava o víkendu vstupují do semifinále 1. ligy, soupeřem jim budou Teplice

Hokejbalisté SK Jihlava využili hned první mečbolu k ukončení čtvrtfinálové série s přeloučskými Jestřáby a po vítězství 4:1 slaví postup do semifinále 1. ligy. To rozehrají tomto víkendu s Rondem Teplice, které trošku překvapivě vyřadilo ambiciózní tým Dobřan.

Čtvrtfinálová série se po výhře Jihlavy v první zápase přesunula na domácí hřiště. I ve druhém utkání série dominoval tým z Vysočiny dominoval. Během první třetiny dostal svého soupeře pod trvalý tlak, z něhož pramenily fauly a následné přesilové hry. Během té druhé zakončil pohlednou kombinaci svých spoluhráčů Smutný a poslal Jihlavu do vedení 1:0.  

Přeloočtí do druhé dějství zvýšili aktivitu, ale vyrobili také hrubou chybu v rozehrávce, kterou precizně potrestal Zelený - 2:0. Jen o chvíli později domácí zužitkovali dvojnásobnou přesilovku, když se z dorážky prosadil Bartejs. V závěru prostřední třetiny hosté snížili, tvrdou ranou překonal Kocha v brance domácích Příhoda.  

V úvodu třetí třetiny sice zachraňoval míček na brankové čáře domácí Homola, ale zbytek zápasu se odehrával v bezpečné vzdálenosti od jihlavské branky, naopak to byli domácí, kdo mohl navyšovat skóre. To se nakonec povedlo až Růžičkovi, který pečetil vítězství 4:1 do prázdné branky. 

„Dnešní zápas se nám vydařil, od začátku jsme diktovali tempo a šli si za vítězstvím. Nakonec se nám opět podařilo zlomit soupeře v přesilovkách. Celou sérii ale rozhodnulo už utkání v Přelouči. Věřili jsme, že dvakrát doma neprohrajeme,“ byl spokojený trenér Staněk a na adresu semifinálového soupeře přidal: „S Teplicemi půjde o úplně jiné zápasy. Zatímco s Přeloučí se hrál celkem otevřený hokejbal, Teplice spoléhají hlavně na defenzivu. Mají dobrého brankáře a řadu urostlých hráčů. Čeká nás určitě hodně fyzicky i psychicky náročná série, ale já věřím, že do Teplic pojedeme za stavu 2:0.“

Semifinálová série hraná na tři vítězné zápasy startuje v sobotu 7.5. ve 14 hodin, druhý duel je na programu o den později v 11 hodin. Oba zápas na půdě jihlavského celku.

SK Jihlava – HC Jestřábi Přelouč 4:1 (1:0, 0:1, 0:2) 
Branky: 11:56 Smutný (Jobák, Fiala), 21:18 Zelený, 22:51 Bartejs (Brázda), 43:56 Růřička (Homola) – 26:47 Příhoda (Štefanský) 
Střely: 33:26 Vyloučení: 5:7 Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Rozhodčí: Černý, Budík

Sestava SK Jihlava: Koch – Zelený, Sobotka, Habermann, Homola, Gregor, Šerý, Vilímek, - Fiala, Javorka, Bartejs, Brázda, Smutný, Jobák, Růžička, Trybuček.

Foto SK Jihlava

Štítky Teplice, SK Jihlava, semifinále, hokejbalista, Dobřany, HC Dukla Jihlava, Přelouč, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejbalisté SK Jihlava o víkendu vstupují do semifinále 1. ligy, soupeřem jim budou Teplice | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.