Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

O prázdninách zemřelo při nehodách v kraji sedm lidí. Vloni to byly tři oběti

Sedm lidských životů si vyžádaly dopravní nehody, které se staly na Vysočině během letních prázdnin. Oproti roku 2022 to je nárůst, protože před rokem během července a srpna zemřeli tři lidé.

Policisté na Vysočině během prázdnin vyšetřovali celkem 582 dopravních nehod. „Celkem patnáct osob bylo při dopravních nehodách o letních prázdninách těžce zraněno, což je stejně jako v roce 2022. Dalších 284 účastníků bylo zraněno lehce, což je o 42 osob více než za stejné období roku 2022. V sedmadvaceti případech policisté při vyšetřování dopravní nehody zjistili, že některý z účastníků byl pod vlivem alkoholu,“ přidává policejní mluvčí Dana Čírtková další statistiku.

Hmotná škoda na havarovaných vozidlech a na ostatním majetku dosáhla částky téměř 56 milionů korun. Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod v období letních prázdnin patří nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost, nedání přednosti v jízdě, nedodržení bezpečnostní vzdálenosti a předjíždění. „Stále vysoký počet dopravních nehod jsou nehody nezaviněné řidičem - jedná se především o střety vozidla s lesní zvěří,“ doplnila Čírtková.

Úderem dnešní 9. hodiny začala na Vysočině dopravně bezpečnostní akce, během níž se policejní hlídky zaměří na řidiče na silnicích všech tříd včetně dálnice D1. Dotkne se i cyklistů a chodců. Další hlídky budou v akci také od počátku příštího týdne, kdy školákům začíná nový školní rok.

Z prázdnin bezpečně. Na silnicích v kraji budou hlídkovat policisté, zaměří se na rychlost i chodce

Řidiči, cyklisté i chodci musí během nadcházejícího víkendu počítat s větším počtem policejních hlídek. V následujících dnech, zejména o v pátek, v sobotu a v neděli, očekávají policisté zvýšený silniční provoz a s  tím souvisí riziko možného...

Nadcházející pondělí půjdou do školy poprvé i prvňáčci, kteří se silničním provozem a s bezpečným chováním při cestě do školy a ze školy nemají žádné zkušenosti. Policisté budou proto dohlížet na bezpečné přecházení dětí po přechodech pro chodce zejména v blízkosti škol v rámci celého Kraje Vysočina. „Výkon služby zaměříme v tyto dny na základě naší místní znalosti do míst v blízkosti školních a předškolních zařízení, tedy do míst s vysokou intenzitou silničního provozu, zvýšeným pohybem chodců a na dopravně riziková místa, kde v minulosti docházelo ke zvýšenému počtu dopravních nehod,“ doplnil David Jirák, vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, úmrtí, oběť, tragická, statistika, léto, prázdniny, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O prázdninách zemřelo při nehodách v kraji sedm lidí. Vloni to byly tři oběti | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.