Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidič nadýchal skoro 1,5 promile. Ze služebny chtěl pak odjet jeho spolujezdec, měl v sobě ale marihuanu

K bizarní situaci došlo v noci ze středy na čtvrtek odpoledne na Žďársku. Policisté zadrželi řidiče, který řídil po vlivem bezmála 1,5 promile alkoholu. Poté za volant usedl jeho spolujezdec, který poté, co odmítl dechovou zkoušku, byl pozitivní na marihuanu.

Žďárští policisté kontrolovali ve čtvrtek krátce před druhou hodinou v noci osobní vozidlo Škoda Roomster, jehož řidič jel po silnici v katastru obce Vysoké na Žďársku. Ve vozidle cestovali dva muži. „U dvaačtyřicetiletého řidiče provedli policisté dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,33 promile alkoholu. Hodnoty ještě vyšší vykázaly také opakované zkoušky,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Lébrová

Po provedení nezbytných úkonů na služebně pojali policisté podezření, že i spolujedoucí je pravděpodobně pod vlivem alkoholu a možná by s vozidlem mohl pokračovat právě on. To se potvrdilo, spolujedoucí skutečně usedl za volant a chystal se k odjezdu. V tom mu policisté zabránili a vyzvali ho k dechové zkoušce. „Tu bezdůvodně odmítl. Test na zjištění přítomnosti jiné návykové látky byl pozitivní na marihuanu,“ popsala Lébrová.

Hříšník byl vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocničním zařízení,to ale taky odmítl. Muž se z přestupkového jednání na úseku dopravy bude zodpovídat před příslušným správním orgánem. Řidič, který měl přes jedno promile, je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Žďársko, alkohol, opilost, marihuana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič nadýchal skoro 1,5 promile. Ze služebny chtěl pak odjet jeho spolujezdec, měl v sobě ale marihuanu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.