Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po několika měsících zpátky do vězení. Recidivista kradl jak straka, je obviněn ze tří trestných činů

Hned ze tří trestných činů je obviněn šestadvacetiletý muž z Havlíčkobrodska, který během podzimu prováděl spoustu nelegální činnosti. Přivlastnil si auto své příbuzné, i když má zákaz řízení, ale hlavně ve velkém měřítku kradl. Hrozí mu až tři roky ve vězení.

Muž je obviněn z toho, že se od září do října dopouštěl trestné činnosti v Havlíčkově Brodě a ve Světlé nad Sázavou. Začátkem září své příbuzné odcizil klíče, včetně klíče od osobního vozidla Škoda Octavia, které bez svolení vlastníka užíval i přes to, že věděl, že má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel, který by mu měl skončit až v létě roku 2025.

V měsíci září se také ve dvou případech dopustil krádeže v obchodním domě v Havlíčkově Brodě, kde odcizil sluchátka a powerbanku, které si uschoval do kapes a bez uhrazení s nimi prošel přes pokladní zónu. Dále vnikl do prodejny na ulici Beckovského v Havlíčkově Brodě, kterou prohledal a odcizil finanční hotovost a stravenky různých společností.

„Obdobná situace byla i v říjnu na Havlíčkově náměstí, kde se obviněný muž za užití násilí vloupal do prostoru prodejny a následně do kanceláře, kdy celý objekt prohledal a taktéž odcizil finanční hotovost se stravenkami,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Svým jednáním způsobil škodu přes sto devadesát tisíc korun. Po muži policisté vyhlásili pátrání a v druhé polovině října ho dopadli. Obviněn byl ze spáchání tří trestných činů a na podaný návrh byl vzat do vazby. Muži hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

„Muž byl obviněn ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ řekl Jan Pfeffer, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již soudně trestán. Poslední trest výkonu odnětí svobody vykonal letos v červenci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krádež, Havlíčkobrodsko, trestný čin, Havlíčkův Brod, okres Havlíčkův Brod, Škoda Octavia, Světlá nad Sázavou, Jan Pfeffer, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po několika měsících zpátky do vězení. Recidivista kradl jak straka, je obviněn ze tří trestných činů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.