Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cyklista se na polní cestě srazil s nezletilým motorkářem bez řidičáku. Došlo k lehkému zranění

Záchranné složky vyjížděly v pátek 26. srpna k dopravní nehodě, která se stala krátce po 17. hodině na účelové komunikaci na polní cestě vedoucí od obce Brzkov směrem k obci Hrbov.

„Došlo zde k dopravní nehodě mezi jednačtyřicetiletým cyklistou a nezletilým řidičem motocyklu. Cyklista projížděl na horském jízdním kole ve směru od obce Hrbov směrem k obci Brzkov a při jízdě levotočivou zatáčkou nejel při pravém okraji komunikace a čelně se střetl s protijedoucím motocyklem, jehož nezletilý řidič také nejel při pravém okraji komunikace. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění cyklisty, který byl ošetřen na místě nehody posádkou vozidla zdravotnické záchranné služby a následně byl převezen do jihlavské nemocnice k dalšímu ošetření,“ uvedla k nehodě Dana Čírtková, mluvčí krajských policistů.

Nikdo jiný se během nehody nezranil. Podle Čírtkové je motorkář nezletilý a zatím nemá příslušný řidičský průkaz. Policisté proto o celé události vyrozuměli jeho rodiče. „Na motocyklu nebyla umístěna registrační značka, protože motocykl není registrován v registru motorových vozidel. Řidič jel na motocyklu po komunikaci, kdy u motocyklu nebylo sjednané pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou provozem vozidla. Hmotná škoda na jízdním kole a motocyklu byla odhadnuta na 25 tisíc korun,“ dodává Čírtková.

Další okolnosti dopravní nehody, stejně jako míra zavinění, jsou předmětem policejního šetření ze strany policistů dopravního inspektorátu Jihlava.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS Kraje Vysočina

Štítky nehoda, cyklista, motorkář, zranění, motocykl, dopravní nehoda, Brzkov, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklista se na polní cestě srazil s nezletilým motorkářem bez řidičáku. Došlo k lehkému zranění | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.