Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pozitivní na amfetamin, ale odběr bezdůvodně odmítl. Řidič měl rovněž zadržený řidičák a prošlou technickou

K požití drog se policistům při silniční kontrole nedoznal a následný odběr tělních tekutin odmítl pětačtyřicetiletý muž, přestože výsledek jeho testu amfetamin byl pozitivní. Jeho pozici jistě nevylepší to, že má zadržený řidičský průkaz a neplatnou technickou kontrolu.

Řidič Škody Fabie byl silniční kontrole podroben v pátek 29. července odpoledne kolem patnácté hodiny na křižovatce Martínkov - Lesonice na silnici I/38. Policisté vyzvali řidiče, aby jim předložil doklady potřebné pro řízení a provoz vozidla a poté k provedení dechové zkoušky. Její výsledek byl negativní.

„Poté se pětačtyřicetiletý muž podrobil testu na případnou přítomnost jiných návykových látek. Výsledek testu byl pozitivní na amfetamin/metamfetamin, ale řidič na místě nedoznal požití těchto látek,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Následně ho policisté vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem tělních tekutin, což bez udání důvodu odmítl.

Ukázalo se, že tomuto řidiči policisté zadrželi řidičský průkaz v rámci jiné letošní kontroly 24. července. Další jízdu mu policisté zakázali. „Důkladnou kontrolou vozidla policisté zjistili, že je auto ve špatném technickém stavu z důvodu neplatné technické kontroly a prasklému čelnímu sklu,“ ukázala na další řidičovy problémy Čírtková.

Policisté zjištěné přestupky zadokumentovali a odevzdají je do správního řízení místně příslušnému správnímu orgánu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky drogy, kontrola, Škoda Fabia, Martínkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozitivní na amfetamin, ale odběr bezdůvodně odmítl. Řidič měl rovněž zadržený řidičák a prošlou technickou | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.