Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kontrola na D1 na Vysočině odhalila 13 lidí s nesplacenými pokutami. Řidiči na místě zaplatili přes 28 tisíc korun

Při společné kontrole na 111. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu za Jihlavou odhalili celníci a policisté 13 lidí, kteří měli neuhrazené pokuty za dopravní přestupky. Řidiči na místě zaplatili dohromady 28 140 korun, vyplývá z tiskové zprávy zveřejněné Celní správou ČR. Možnost požadovat zaplacení neuhrazené pokuty při silniční kontrole umožnila změna legislativy o policii, městské policii a celní správě. Podle mluvčí policejního prezidia Hany Rubášové byla středeční kontrola první společnou akcí celníků a policistů. Podobné kontroly budou pokračovat.

Nejvyšší na místě vybraná pokuta byla 5 tisíc korun, nejnižší 500 korun. Pokud má kontrolovaný řidič neuhrazenou pokutu uloženou za dopravní přestupky a odmítne ji uhradit, mohou kontrolní složky zabránit další jízdě auta nasazením botičky, nebo jsou oprávněné odebrat registrační značky, a to do doby, než řidič pravomocně uloženou pokutu uhradí.

Od začátku roku už tak celní správa vybrala přes 20 milionů korun, odebrala sedm registračních značek a pět jich vrátila po úhradě zpět. Celníkům na Vysočině od začátku roku řidiči zaplatili na neuhrazených dopravních pokutách 107 840 korun.

Zákonem 418/2021, který novelizoval zákon o Policii České republiky, zákon o Celní správě České republiky, zákon o obecní policii a zákony související, získali celníci, policisté a strážníci s účinností od 1. ledna oprávnění vyžadovat při kontrole vozidla zaplacení dosud neuhrazené pravomocné pokuty za dopravní delikty.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní správa

Štítky ČR, policie, automobilová, pokuty, Vysočina, Dálnice D1, Kraj Vysočina, Celní správa České republiky, Policejní prezidium České republiky, Praha, Jihlava, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontrola na D1 na Vysočině odhalila 13 lidí s nesplacenými pokutami. Řidiči na místě zaplatili přes 28 tisíc korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.