Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihlavští strážníci u seniora zabránili sebevraždě. Pomohli ženě, co po potyčce krvácela na hlavě

Jihlavská městská policie v krajském městě v posledních dnech řešila několik neobvyklých případů, během nichž pomohla při záchraně života.

První případ se odehrál v sobotu 21. srpna večer, kdy strážníci v Palackého ulici v Jihlavě narazili na dva muže, z nichž jeden měl v ruce střelnou zbraň a zjevně s ní ohrožoval druhého muže.  Díky pohotové reakci strážníků byl muž za použití donucovacích prostředků odzbrojen a omezen na osobní svobodě. Použitou zbraní byla plynová pistole.

V neděli 22. srpna brzy ráno došlo v ulici Čajkovského v Jihlavě k potyčce dvou lidí, kterou ukončili až přivolaní strážníci. Strážníci na místě situaci uklidnili a ženě, která krvácela na hlavě, poskytli první pomoc a přivolali na místo vozidlo záchranné služby.

Tím však výčet jejich zásahů nekončí. V pondělí 23. srpna ve večerních hodinách vyjížděli k seniorovi, který se chtěl otrávit zemním plynem. Stálou službu zkontaktoval vnuk poškozeného, který měl o dědečka důvodné obavy. Bezprostředně po přijetí oznámení vyjeli strážníci na místo a provedenou kontrolou v bytě zjistili, že ze sporáku skutečně uniká plyn a v bytě se nachází starší osoba. Hlídka poskytla muži první pomoc, provedla odvětrání prostor, zastavila plyn a na místo přivolala rychlou záchrannou službu.

Mimo to zaměstnal jihlavské strážníky také muž, který v silně podnapilém stavu usnul přímo na Masarykově náměstí u Morového sloupu. Strážníci jej vzbudili, což se muži nelíbilo a začal hlídku slovně urážet a následně jednoho strážníka napadl. Hlídka muže zpacifikovala a převezla na záchytku, kde vystřízlivěl.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky městská policie, Jihlava, strážník, zásah, pomoc, záchrana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští strážníci u seniora zabránili sebevraždě. Pomohli ženě, co po potyčce krvácela na hlavě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.