Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Kontroly na D1, kvůli neoprávněnému vstupu bylo zajištěno 7 Srbů

Policisté se ve středu 11. listopadu od 13 do 20 hodin na dálnici D1 účastnili policejní akce s názvem Vysočina. Zapojili se do ní policisté odboru cizinecké policie, policisté Ředitelství služby cizinecké policie, policisté mobilní jednotky cizinecké policie Praha a Brno a pracovníci Celní správy ČR.

Hlídky byly k vidění na 115. kilometru D1 ve směru na Prahu.

„Při včerejší policejní akci zaměřené na nelegální tranzitní migraci jsme na dálnici D1 zkontrolovali 49 vozidel a 62 osob. Zajistili jsme sedm státních příslušníků Srbska, kteří porušili platná mimořádná opatření a naše území vstoupili neoprávněně. Všichni zajištění cizinci jsou testováni na covid-19. V případě negativního výsledku jim policisté vydají výjezdní příkaz a budou muset do pěti dnů opustit Českou republiku,“ sdělila podrobnosti Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Pokud by byl výsledek testu u někoho pozitivní, tato osoba by putovala do izolace do zařízení pro umístění cizinců a poté by obdržela výjezdní příkaz. Podobné akce zamřené na odhalování nelegální migrace budou pokračovat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky kontrola, policie, tranzit, dálnice, D1, Dálnice D1, Cizinecká policie, Praha, Celní správa České republiky, Brno, Kraj Vysočina, Srbsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Kontroly na D1, kvůli neoprávněnému vstupu bylo zajištěno 7 Srbů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.