Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Náklady za energie v jihlavském očkovacím centru byly loni 1,3 milionu korun. Na kolik vyšel provoz celkově?

Kraj Vysočina zaplatí za energie spotřebované loni v očkovacím centru Hruškové Dvory v Jihlavě asi 1,3 milionu korun. V centru se proti nemoci covid-19 očkovalo od loňského 11. března. Celkové náklady na provoz očkovacích center a krytí nákladů na očkovací látky dosáhly v kraji asi pěti milionů korun. Novinářům to řekl hejtman Vysočiny Vítězslav Schrek (ODS a STO).

Centrum Hruškové Dvory bylo posledním velkým očkovacím centrem v kraji, které zůstalo v provozu ještě do února letošního roku. V dalších okresních městech kraj centra uzavřel už loni v srpnu.

Na provoz očkovacích center, která fungovala i ve sportovních halách či kulturních domech, už kraj přispěl okresním městům asi 2,7 milionu korun. Dalších 670 tisíc korun činily podle Schreka náklady, které kraj zaplatil nemocnicím, aby kryl rozdíl mezi náklady na očkování a úhradou od pojišťoven.

Očkování proti covidu-19 začalo na Vysočině, kde žije asi 500 tisíc lidí, 2. ledna 2021. Od té doby podali zdravotníci podle informací ministerstva zdravotnictví 802 777 dávek vakcíny. Za uplynulý měsíc to bylo 1830 dávek. „Dnes se očkuje zhruba jednou za 14 dní, někdy dokonce až jednou za tři týdny. Zájem je velmi malý s ohledem na to, jaká epidemiologická situace je," řekl Vítězslav Schrek.

Ke včerejšímu dni dni bylo v krajských nemocnicích sedm pacientů, kteří měli covid-19. Podle mluvčí kraje Jitky Svatošové byli všichni na standardních lůžkách. Na jednotkách intenzivní péče tam nyní žádný pacient s covidem-19 neleží a nikdo nepotřebuje umělou plicní ventilaci.

Od rozšíření covidu-19 na jaře 2020 se na Vysočině nákaza potvrdila v 178 60 případech a 1754 lidí s covidem-19 zemřelo. V posledních dvou týdnech se nákaza potvrdila nejvýše u 22 lidí za den.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FNUSA

Štítky očkování, očkovací, centrum, Hruškové Dvory, správa, energie, koronavirus, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, Vítězslav Schrek, ODS, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náklady za energie v jihlavském očkovacím centru byly loni 1,3 milionu korun. Na kolik vyšel provoz celkově? | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.