Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Počet nových případů covidu na Vysočině za týden mírně klesl. V nemocnicích leží 124 nakažených lidí

Na Vysočině se v posledním týdnu covid-19 prokázal u 2851 lidí, je to o 73 méně než před týdnem. Mezitýdenní výkyvy jsou poslední tři týdny jen minimální, počet potvrzených případů se pohybuje okolo 2900, obdobně stálý je i počet hospitalizovaných s covidem-19. Podle statistik ministerstva zdravotnictví zemřelo za poslední týden deset nakažených.

V nemocnicích kraje bylo podle jejich informací ve čtvrtek na standardních lůžkách 124 nakažených pacientů, stejně jako před týdnem. Na jednotkách intenzivní péče a umělé plicní ventilaci bylo šest lidí, o tři méně než v předchozím týdnu.

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel připadlo v posledních sedmi dnech na Vysočině 560 potvrzených případů. Vyšší počet měly v tomto porovnání v ČR tři kraje, nejvíc Plzeňský kraj se 633 pozitivně testovanými. Naopak v Karlovarském kraji připadlo na každých 100 tisíc obyvatel jen 355 nově zjištěných nákaz.

Vědci zjistili, že po covidu pomáhá inhalace vodíku. Kondici zlepší až o desetinu

Při rekonvalescenci pacientů, kteří prodělali covid, pomáhá inhalace molekulárního vodíku. Ukázala to studie vědců z Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci, do které se zapojilo osm desítek dobrovolníků. Výsledky výzkumu, prvního...

Na Vysočině přibylo v posledním týdnu nejvíc nakažených lidí na Jihlavsku, kde testy potvrdily covid-19 u 776 obyvatel. Následovalo Žďársko se 720 nově potvrzenými případy. Nejnižší počty nových případů této nemoci byly zjištěné v okrese Pelhřimov.

Zájem o očkování 

Dávek očkování proti covidu-19 podali zdravotníci v kraji 796 062. Za uplynulý týden se nechalo očkovat 746 lidí, 66 z nich si přišlo pro první dávku. O týden dřív bylo očkovaných 883, první dávku dostalo také 66 z nich.

Konečně po třech letech? Pořadatelé z Vysočiny plánují letní festivaly v podobě, jakou měly před pandemií

Pořadatelé z Vysočiny připravují letní festivaly v rozsahu, jaký měly před pandemií, očekávají, že zájem návštěvníků bude velký. Některé akce se nekonaly dva roky, jiné byly omezené na menší koncerty. Svůj 20. ročník opakovaně odkládal Sázava...

Zákazy návštěv vyhlášené s pandemií covidu-19 už částečně zrušily všechny krajské nemocnice. Většinou jsou omezené časově a počtem návštěvníků u jednoho pacienta, nemohou také na oddělení vyhrazená pro pacienty s covidem-19.

Za dva roky od vypuknutí epidemie se na Vysočině covid-19 prokázal u 169 316 lidí, což odpovídá třetině obyvatel kraje. Zemřelo 1706 lidí, u nichž se infekce potvrdila.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky covid, koronavirus, Vysočina, COVID-19, Kraj Vysočina, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, pacient, Česko, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nových případů covidu na Vysočině za týden mírně klesl. V nemocnicích leží 124 nakažených lidí | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.