Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Krizový štáb Vysočiny: Konec testování ve firmách a školách. U lidí výrazně klesá zájem o očkování

Krizový štáv Kraje Vysočina má za sebou další zasedání. Opět se mluvilo o covidové pandemii. Mimo jiné se řeč točila kolem očkování a také testování. Pojďme si projít ty nejdůležitější závěry, které z jednání vyplynuly.

Informace krajské hygienické stanice

Aktuální sedmidenní incidence je na Vysočině 1910 nově nakažených na 100 tisíc obyvatel, nejhůře jsou na tom okresy Jihlavsko a Třebíčsko. Probíhá komunitní přenos s převahou varianty omikron. „Krajská hygienická stanice aktuálně využívá služeb armádního mobilního odběrového týmu pro kontrolní PCR odběry především v pobytových sociálních zařízeních," doplňuje Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Konec pravidelného testování 

V pátek 18. února končí pravidelné testování ve firmách, poslední testování ve školách proběhne 14. února, přičemž v případě Vysočiny jde o období jarních prázdnin. To se netýká sociálních a zdravotnických zařízení, kde je stále povinnost preventivně antigenně testovat neočkovaný personál. „I v případě návštěv v sociálních zařízeních platí nutnost prokázat se Tečkou nebo platným testem," přidává Svatošová upozornění. 

Skoro 2500 odběrů denně 

Na sledovaných odběrových/testovacích místech na území Kraje Vysočina je aktuálně prováděno 2340 odběrů denně, všechna sledovaná odběrová místa včetně těch při krajských nemocnicích nabízí objednání termínů okamžitě. „Objednávky je možné vytvořit prostřednictvím webových stránek. V rámci regionu došlo k zahuštění nabídky testování i bez registrace, jde o soukromé poskytovatele testování, jejichž kapacity nejsou součástí sledovaných přehledů," doplňuje mluvčí Svatošová. 

Vakcína Novavax

Probíhá předregistrace k očkování vakcínou Novavax. V našem kraji projevilo zájem zatím 295 lidí. Obecně lze kontatovat, že zásadně klesá zájem o očkování. „Očkovací centra v Kraji Vysočina stahují očkování v průměru na dva až tři dny," dodává závěrem mluvčí Kraje Vysočina. 

Další jednání Krizového štábu Kraje Vysočina bylo svoláno na 24. února.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky krizový štáb, Vysočina, zasedání, koronavirus, covid, Kraj Vysočina, očkování, Krajská hygienická stanice, Novavax, jarní prázdniny, okres Jihlava, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krizový štáb Vysočiny: Konec testování ve firmách a školách. U lidí výrazně klesá zájem o očkování | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.