Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V jihlavských ZŠ dnes bylo 34 pozitivních antigenních testů. Před týdnem jich bylo pět

V jihlavských základních školách mělo dnes pozitivní antigenní test na koronavirus 32 žáků a dva učitelé. Je to výrazně víc než před týdnem, kdy bylo antigenních testů pozitivních pět, z toho jeden u učitele, řekl mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk. Jihlava zřizuje 11 základních škol, do kterých chodí víc než 5500 dětí.

Pozitivní test při dnešním plošném testování, kterého se ve školách musejí účastnit i očkovaní nebo ti, kteří prodělali covid-19 v uplynulých 180 dnech, mělo i 18 z testovaných v Základní škole Seifertova. „Ještě minulý týden jsme měli pozitivních jen pár, takže nárůst tady je, ale zatím není takový, zvládáme to," řekl ředitel ZŠ Seifertova Zdeněk Wohlhöfner. Administrativu spojenou s evidencí výsledků testování podle něj částečně usnadňuje zavedený školní informační systém Bakaláři. „Do jisté míry usnadnění je to, že nám pomáhá generovat rizikové kontakty a děti a nemusí se všechno dělat ručně," řekl.

Škola podle něho do minulého týdne praktikovala smíšenou výuku, kdy se kombinuje výuka ve škole s výukou distanční. „Myslím si, že pokud bude pozitivních učitelů a učitelů v karanténě více, mohlo by to s výukou způsobit problémy," řekl ředitel. Zatím podle něho pozitivní antigenní test vyšel u jediného učitele. Škola má asi 900 žáků a přes 50 učitelů.

Na Jihlavsku se žáci kvůli vyššímu výskytu covidu-19 testovali už na začátku listopadu loňského roku, kdy tato povinnost platila jen pro okresy s nejvyšším výskytem nemoci. Po testování 8. listopadu mělo pozitivní test v jihlavských školách 45 žáků a dva jejich pracovníci.

Na Jihlavsku se v posledních sedmi dnech covid-19 potvrdil u 287 lidí na 100 tisíc obyvatel, je to nejmenší relativní nemocnost z pěti okresů Vysočiny. V celém kraji se při stejném přepočtu nakazilo za sedm dní 362 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Městský úřad Sokolov

Štítky školy, covid, koronavirus, test, antigen, Jihlava, rychlý antigenní test, základní škola, COVID-19, okres Jihlava, Bakaláři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavských ZŠ dnes bylo 34 pozitivních antigenních testů. Před týdnem jich bylo pět | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.