Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Také novoměstská nemocnice omezí ambulantní péči. Pomoc vojáků zatím není potvrzená

Nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku musí omezit provoz ambulancí. Personál je nutný k péči o pacienty s covidem-19. Nyní jich má nemocnice 97, ve vážném stavu vyžadující umělou plicní ventilaci nebo péči na jednotce intenzivní péče jich je 12. Pomoc armády, o kterou nemocnic žádala, zatím nebyla potvrzená, dnes řekla mluvčí nemocnice Tamara Pecková.

Nemocnice podle ní bude v předstihu informovat objednané pacienty, kterých se omezení chodu ambulancí dotkne. Omezení je plánované na dva až tři týdny, dokud se situace s personálem nezlepší.

Momentální situace opravdu není příznivá. Naši zdravotníci, kteří pečují o pacienty, jsou vyčerpáni a na hraně svých sil. Nedostatek personálu je způsoben vysokou nemocností, někteří musí být s dětmi na OČR (ošetřování člena rodiny) nebo jsou v povinné karanténě. Je mi velmi líto, že naši vstřícní a empatičtí zdravotníci se v současné době také setkávají s nepochopením, nevstřícností a mnohdy až s arogancí některých pacientů,“ uvedla ředitelka nemocnice Věra Palečková.

Nemocnice Jihlava se stará o 59 lidí s covidem. Nyní úplně zastaví neakutní operace

Nemocnice Jihlava kvůli sílící pandemii covidu-19 úplně zastaví neakutní operace. Pro nakažené otevřela neurologickou a interní jednotku intenzivní péče (JIP), řekla mluvčí nemocnice Monika Zachrlová. Doposud byla pro lidi s covidem-19 vyčleněná...

Nemocnice má nyní kvůli covidu-19 v izolaci 26 pracovníků, další zdravotníci musejí zůstat doma kvůli péči o školní děti. „Aktuální případ ze včerejška, bylo pondělí, na anesteziologicko-resuscitačním oddělení volali čtyřem sestrám ze škol, že jejich děti mají pozitivní antigenní test, dvě z nich musely odjet, protože se neměl kdo o děti postarat. A to se děje každé pondělí," řekla Tamara Pecková. V pondělí se koná pravidelné plošné testování ve školách.

Armádu žádala novoměstská nemocnice o dva až pět vojáků, kteří by s péči o pacienty s covidem-19 pomáhali. Počet nakažených pacientů je vysoký, jen v pondělí přijala nemocnice 18 nových pacientů. Kvůli zvyšujícímu se počtu nakažených pacientů omezila nemocnice neakutní péči už 8. listopadu. Provádí jen neodkladné onkologické zákroky, v posledních dnech také zákroky kvůli úrazům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky covid, koronavirus, nemocnice, Nové Město na Moravě, pacient, COVID-19, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také novoměstská nemocnice omezí ambulantní péči. Pomoc vojáků zatím není potvrzená | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.