Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavská střední škola měla při dnešním plošném testování čtyři pozitivní studenty

Na Střední škole průmyslové, technické a automobilní Jihlava měli při dnešním plošném testování na covid-19 ve školách pozitivní antigenní test čtyři žáci, řekl zástupce ředitele Ladislav Kašpárek. V jihlavské škole se testovalo i v uplynulých týdnech, protože Jihlavsko bylo jedním z okresů, kde se nákaza na konci října šířila nejvíc.

Před týdnem na škole s 1230 žáky nikdo pozitivní test neměl, 8. listopadu bylo pozitivních šest žáků. Na škole je podle Kašpárka podstatná část studentů očkovaná. Další už nemoc prodělali. I to je podle něho důvodem k tomu, že škola nemá v karanténě celé třídy.

Očkovaní a lidé po nemoci se netestují. Dnes se na škole provedlo 483 testů, před týdnem jich bylo asi o sto méně a 8. listopadu jich bylo přes 500.

Na Vysočině budou školy dostávat testy pro plošné testování v pátek. Do kraje jich dorazí skoro 80 tisíc

Testy pro plošné testování na covid-19 ve školách na Vysočině si budou zástupci škol vyzvedávat v pátek ve svých obcích s rozšířenou působností. Ve čtvrtek je do těchto obcí rozvezou hasiči. Na Vysočinu dorazí 77 400 testů, sdělila dnes Eva...

Plošné testování na školách se bude opakovat každé pondělí. Na Vysočině je ve školách asi 66 tisíc žáků, po nařízení plošného testování kraj minulý týden obdržel a dál mezi školy rozdělil přes 77 tisíc testů. Jihlavská střední škola má nyní zásobu testů na další dva týdny.

Na Jihlavsku, kde na konci října bylo na 100 tisíc obyvatel v sedmidenním úhrnu přes 300 nakažených, mělo 8. listopadu pozitivní antigenní test 108 z 10 427 žáků. O týden později se v okrese provedlo 9923 antigenních testů, pozitivní byl u 158 žáků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky covid, koronavirus, školy, střední, testování, Vysočina, střední škola, rychlý antigenní test, okres Jihlava, Jihlava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská střední škola měla při dnešním plošném testování čtyři pozitivní studenty | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.